Vizualizace stacionárního robotu v C#/WPF

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
B
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta elektrotechniky a komunikačních technologií
Abstract
Práce se zabývá vizualizací simulace stacionárního robotu v jazyce C# a platformě WPF. Byla vytvořena knihovna pro polohování robotu. K realizaci byla použita knihovna Helix-Toolkit. Pro testování byla vytvořena testovací aplika s editováním polohy kloubů robotu Kuka KRC6 sixx. Protokolový most byl vytvořen jako TCP/IP klient, který sbírá XML data z robotu Kuka KRC6 sixx.
This bachelor thesis deals with visualisation and simulation of stationery robot in programming language C# and WPF platform. In this thesis a DLL file was made with use of Helix Toolkit library for parametric manipulation of stationery robot. Then for testing purposes was made a application which can parametrically change values of robot joints. Protocol bridge is TCP/IP client which gets XML data from Kuka KRC6 sixx robot.
Description
Citation
DOLEŽAL, M. Vizualizace stacionárního robotu v C#/WPF [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta elektrotechniky a komunikačních technologií. 2020.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
bez specializace
Comittee
doc. Ing. Zdeněk Bradáč, Ph.D. (předseda) Ing. Lukáš Pohl, Ph.D. (místopředseda) Ing. František Burian, Ph.D. (člen) Ing. Peter Honec, Ph.D. (člen) Ing. Stanislav Pikula, Ph.D. (člen)
Date of acceptance
2020-06-24
Defence
Student obhájil bakalářskou práci. Reagoval na všechny dotazy komise, týkající se výpočtu transformačních matic a vyhodnocení správnosti simulace robotu. Dále také reagoval s drobnými výhradami na všechny připomínky oponenta, související s ověřením funkcí použité programovací třídy a vysvětlením invertování některých rotací robotu.
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO