Návrh exoskeletu

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
C
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta elektrotechniky a komunikačních technologií
Abstract
Bakalářská práce „Návrh exoskeletu“ se zabývá vývojem prototypu protetického exoskeletu ukazováčku. Exoskelet je určen pro pacienta, který přišel o distální a střední článek ukazováčku. Exoskelet se skládá ze třech článků. Distální a střední článek jsou poháněny jedním lineárním aktuátorem, proximální článek je pasivní. Články jsou mezi sebou mechanicky spojeny. Otočný potenciometr snímá úhel ohybu na kloubu MP, což odpovídá požadované pozici exoskeletu. Zpětnou vazbu o pozici exoskeletu poskytuje optická závora, která snímá otáčky motoru.
The bachelor paper „Exoskeleton design“ deals with development of prosthetic exoskeleton of index finger. The exoskeleton is for patient who lost the distal and middle articles of the index finger. The exoskeleton consist of three articles. Distal and middle articles are powered by one linear actuator, proximal article is passive. The articles are mechanically connected to each other. The rotary potenciometer senses the bend angle at the MP joint, which corresponds to the desired position of the exoskeleton. Feedback is provided by optic gate that senses the engine revolutions.
Description
Citation
ŠTANCL, J. Návrh exoskeletu [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta elektrotechniky a komunikačních technologií. 2020.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
bez specializace
Comittee
doc. Ing. Petr Blaha, Ph.D. (předseda) Ing. Soňa Šedivá, Ph.D. (místopředseda) Ing. Luděk Buchta, Ph.D. (člen) Ing. Radovan Holek, CSc. (člen) Ing. Lukáš Kopečný, Ph.D. (člen)
Date of acceptance
2020-06-24
Defence
Student obhájil bakalářskou práci s výhradami. V rámci obhajoby dokázal přesvědčit komisi o správnosti svých postupů a navrženého řešení. V průběhu odborné rozpravy reagoval na dotazy týkající se aktuárorů, budoucím řešení a požitelnosti dané práce.
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO