Projektová dokumentace elektro pro komerční objekt

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
A
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta elektrotechniky a komunikačních technologií
Abstract
Bakalářská práce se zabývá vytvořením dokumentace elektro pro komerční objekt. Jejím cílem je seznámení se s teoretickou problematikou návrhu elektroinstalace obecně a zpracování realizačního projektu pro dřevozpracující dílnu. První teoretická část práce se především věnuje důležitým poznatkům a normativním požadavkům na silnoproudé, slaboproudé rozvody a návrh vnější a vnitřní ochrany před bleskem. Druhá praktická část práce řeší zpracování realizačního projektu elektro výkresové i textové části pro dřevozpracující dílnu. Projektová dokumentace zahrnuje zpracování technické zprávy, určení protokolu o vnějších vlivech, návrh zásuvkových a světelných obvodů včetně výpočtu osvětlení, kompletní ochranu před bleskem a řízení rizika, elektronický požární systém a návrh hlavního a podružného rozváděče objektu.
This bachelor thesis deals with the creation of electrical documentation for a commercial building. It aims to introduce theoretical problems of electrical design in general and the processing of implementation project for a woodworking workshop. The theoretical part of the thesis is mainly devoted to important findings and normative requirements for high-current, low-current distributions, and a draft of external and internal lighting protection. The practical part of the thesis deals with the processing of the implementation project of electrical drawing and text parts for a woodworking workshop. The project documentation includes the preparation of a technical report, the determination of the protocol on external influences, a draft of socket and light circuits, including lighting calculation, complete lighting protection, and risk management, electronic fire system, and a draft of the main and the sub-switchboard of the building.
Description
Citation
VONDRÁČEK, D. Projektová dokumentace elektro pro komerční objekt [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta elektrotechniky a komunikačních technologií. 2020.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
bez specializace
Comittee
prof. Ing. Petr Toman, Ph.D. (předseda) doc. Ing. Petr Mastný, Ph.D. (místopředseda) doc. Ing. Petr Baxant, Ph.D. (člen) doc. Ing. Karel Katovský, Ph.D. (člen) doc. Ing. Ilona Lázničková, Ph.D. (člen) Ing. Lukáš Radil, Ph.D. (člen) doc. Ing. David Topolánek, Ph.D. (člen)
Date of acceptance
2020-06-24
Defence
Student seznámil zkušební komisi s výsledky své bakalářské. Vedoucí bakalářské práce přečetl posudky vedoucího i oponentu. Diskuzi zahájil doc. Ing. Petr Mastný, Ph.D. položením otázek oponenta. Student zodpověděl všechny otázky správně. Ing. Lukáš Radil, Ph.D. vznesl dotaz, na který student pohotově odpověděl.
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO