Posouzení technického stavu stokové sítě v obci

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
B
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta stavební
Abstract
Bakalářská práce se zabývá posouzením technického stavu stokové sítě v obci Dub nad Moravou. Hlavním cílem bylo provedení pasportizace stokové sítě. Na základě pasportizace je provedeno hydrotechnické posouzení jednotné stokové sítě. Dále je vyhodnocen technický stav dešťové stokové sítě v části Bolelouc pomocí videozáznamů poskytnutých firmou Podlas s.r.o. Na nevyhovujících částech úseku je navržena sanace pomocí dvou metod. Jsou uvedeny jejich orientační ceny a také výhody a nevýhody. Součástí bakalářské práce jsou také čtyři přílohy, které obsahují celkovou situaci stokové sítě, podrobnou situaci jednotné stokové sítě, hydrotechnickou situaci jednotné stokové sítě a podélný profil.
The bachelor´s thesis deals with the assessment of the technical condition of sewer network in Dub nad Moravou. Main goal of the thesis was to accomplish the passportization of the sewer network. Based on the passportization, a hydrotechnical assessment of the combined sewer network is performed. Also with a camera records provided by Podlas s.r.o. company, the technical condition of the stormwater sewer network in Bolelouc is evaluated. The rehabilitation of unsatisfactory sewerage pipes is designed by two methods. The indicative prices, advantages and disadvantages of the recommended methods are involved. The bachelor´s thesis includes four drawings, namely total situation of the sewer network, detailed situation of the combined sewer network, hydrotechnical situation of the combined sewer network and longitudinal profile.
Description
Citation
CHOTOVÁ, T. Posouzení technického stavu stokové sítě v obci [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta stavební. 2020.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Vodní hospodářství a vodní stavby
Comittee
doc. Ing. Jana Pařílková, CSc. - předseda, doc. Ing. Petr Hluštík, Ph.D. - místopředseda, Ing. Veronika Singrová - tajemník, Ing. Tomáš Kozel, Ph.D. - člen, Ing. Jan Ručka, Ph.D. - člen, Ing. Tomáš Kučera, Ph.D. - člen, doc. Ing. Jaroslav Raclavský, Ph.D. - člen,
Date of acceptance
2020-06-23
Defence
V úvodu obhajoby studen přednesl hlavní teze bakalářské práce. Byly přečteny posudky vedoucího práce a oponenta. Student zodpověděl připomínky obsažené v posudcích. Diskuze k bakalářské práci se zaměřila na téma: Zaměřovali jste hloubky šachet? Měřili jsme pásmem vzdálenosti od pevných bodů. Výškové zaměření jsme provedli podle vrstevnic, byla změřena hloubka šachty ode dna k poklopu. Jaký byl použitý návrhový déšť a proč? Byl použitý blokový, patnáctiminutový jednoletý déšť. Na kanalizaci je napojeno méně než 5000 obyvatel, proto je periodicita 1. Jak se budou řešit problémy s kořeny? Provede se frézování robotem a vyčištění potrubí. Proč jsou tam problémové úseky? Jsou to úseky s minimálními sklony.
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO