Posouzení stokových systémů urbanizovaných povodí

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
A
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta stavební
Abstract
Cílem práce je vytvoření rešerše, popis a následné zvolení metod posuzování stokového systému. Práce je rozdělena na teoretickou a praktickou část. V teoretické části je cílem vytvoření rešerše stokového a jeho objektů, popis metod sanace a rozvedení způsobů posuzování stokového systému z hlediska hydraulického, stavebně-technického, environmentálního a provozního průzkumu. V praktické části je posouzen stávající stav vybraného úseku stokové sítě ve Znojmě.
The aim of the work is to create a search, description and subsequent selection of methods for assessing the sewer system. The work is divided into theoretical and practical part. In the theoretical part, the aim is to create a search for sewerage and its objects, a description of remediation methods and an overview of methods for assessing the sewer system in terms of hydraulic, construction, technical and operational research. The practical part assesses the current state of a selected section of the sewer system in Znojmo.
Description
Citation
KULICHOVÁ, J. Posouzení stokových systémů urbanizovaných povodí [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta stavební. 2020.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Vodní hospodářství a vodní stavby
Comittee
doc. Ing. Jana Pařílková, CSc. - předseda, doc. Ing. Petr Hluštík, Ph.D. - místopředseda, Ing. Veronika Singrová - tajemník, Ing. Tomáš Kozel, Ph.D. - člen, Ing. Jan Ručka, Ph.D. - člen, Ing. Tomáš Kučera, Ph.D. - člen, doc. Ing. Jaroslav Raclavský, Ph.D. - člen,
Date of acceptance
2020-06-23
Defence
V úvodu obhajoby studen přednesl hlavní teze bakalářské práce. Byly přečteny posudky vedoucího práce a oponenta. Student zodpověděl připomínky obsažené v posudcích. Diskuze k bakalářské práci se zaměřila na téma: Co způsobilo vzdutí hladiny ve stoce? Hladina byla vysoce vzdutá, asi do poloviny potrubí. Sediment by se při revizi odstranil. Větší překážka by odstraněna nebyla. Jak by se změřila infiltrace do kanalizačního potrubí? Infiltrace změní teplotu odpadní vod. Dá se tedy měřit teploměrem na kanalizačním robotu. Jaká je další možnost pro určení balastních vod? Je možné měřit noční průtoky na stoce. Jakým způsobem se dá měřit abraze potrubí? Potrubí by mělo mít v takovém místě zvýšenou drsnost. Je možné změřit úbytek stěny, tedy průměr potrubí.
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO