Středoušní implantáty v klinické praxi

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
A
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta elektrotechniky a komunikačních technologií
Abstract
V práci je podán stručný přehled anatomie ucha, sluchových funkcí, nemocí a vad postihujících sluchové ustrojí. Dále jsou uvedeny první nápady implantátů a jejich materiálů, jsou zde popsány středoušní implantáty používané v dnešní době a nejmodernější operační postupy, příslušná legislativa a reakce organismu na implantát. Praktická část se skládá ze sběru klinických dat obsahujících zejména počty a typy operací, vzdušné a slovní audiometrie a z následného statistického zhodnocení. V závěru práce jsou diskutovány a zhodnoceny výsledky statistik.
The paper is a brief overview of anatomy of the ear, hearing screening, diseases and disorders affecting the organ of hearing. Next, there are listed the first ideas implants and their materials and there are described middle ear implants used nowadays and the latest surgical procedures, relevant legislation and the reaction of the body on the implant. The practical part will consist of collecting clinical data comprise the number and types of operations, air and speech audiometry and subsequent statistical evaluation. At the conclusion will be discussed and reviewed the statistics.
Description
Citation
ONDRÁŠKOVÁ, L. Středoušní implantáty v klinické praxi [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta elektrotechniky a komunikačních technologií. 2011.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Biomedicínská technika a bioinformatika
Comittee
prof. Ing. Ivo Provazník, Ph.D. (předseda) doc. Ing. Jiří Rozman, CSc. (místopředseda) doc. Ing. Daniel Schwarz, Ph.D. (člen) MUDr. Marie Nováková, Ph.D. (člen) MUDr. Lenka Forýtková, CSc. (člen)
Date of acceptance
2011-06-15
Defence
Ing. Schwarz položil otázku: v čem se líšili data pro porovnání výsledků z jiné nemocnice? Studentka obhájila bakalářskou práci a a odpověděla na otázky členů komise.
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO