Systém řízení rekreačního objektu

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
A
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta elektrotechniky a komunikačních technologií
Abstract
Práce se zabývá návrhem řídicího systému elektrického vytápění a elektricky posuvných žaluzií pro rekreační nemovitost s dálkovým přístupem. V teoretické části jsou zmíněny používané metody dálkového přístupu a ovládání, které se používají v komerčních systémech. V praktické části je navržený systém implementován na programovatelném automatu a Raspberry Pi. Pro dálkové řízení a komunikaci byl vybrán protokol HomeKit, do kterého je integrováno ovládání vytápění i žaluzií. Pro žaluzie byl vybrán a implementován systém automatického řízení pro optimalizaci spotřeby energie.
This thesis deals with a design of control system for electrical heating and exterior venetian blinds aimed for recreational house with a remote control. The theoretical part contains methods used for house remote control in commercial systems. In the practical part, the system is implemented on PLC and Raspberry Pi. For remote control and communication, the HomeKit protocol has been chosen. Blinds control and electrical heating system are integrated to the HomeKit. For blinds, automatic control algorithm for energy optimization has been chosen and implemented.
Description
Citation
VÁVRA, P. Systém řízení rekreačního objektu [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta elektrotechniky a komunikačních technologií. 2020.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
bez specializace
Comittee
doc. Ing. Petr Beneš, Ph.D. (předseda) doc. Ing. Petr Fiedler, Ph.D. (místopředseda) Ing. Jakub Hrabec, Ph.D. (člen) Ing. Petr Petyovský, Ph.D. (člen) Ing. Libor Veselý, Ph.D. (člen)
Date of acceptance
2020-06-25
Defence
Student obhájil bakalářskou práci. Komise neměla žádné námitky k řešené práci. Student byl dotazován na vzájemné blokování žaluzií. Dále student diskutoval řešení validnosti PLC a RPi. Další dotaz se týkal režimů termostatu, použitého v BP. Student osvětlil jak vzdáleně detekuje a indikuje poruchu jednotlivých zařízení a následně problematiku alarmování. V průběhu odborné rozpravy odpověděl na dotazy komise i oponenta.
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO