Automatizovaný testbed senzorů oponenta u robotů kategorie minisumo

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
A
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta elektrotechniky a komunikačních technologií
Abstract
Tato bakalářská práce se zabývá návrhem a vytvořením automatizovaného testbedu pro měření změn detekčních charakteristik IR senzorů při působení vnějších světelných rušivých vlivů. Měření je prováděno při simulaci denního osvětlení, umělého osvětlení a IR rušení. Součástí této práce je i vytvoření rozhodovacího systému pro hodnocení senzorů v závislosti na jejich vlastnostech, pro použití v soutěžích minisumo.
Aim of this bachelor thesis is the design and creation of an automated testbed for measuring changes in the detection characteristics of IR sensors under the influence of external light interference. The measurement is performed in the simulation of daylight, artificial lighting and IR interference. Part of this work is the creation of a decision system for evaluating sensors depending on their properties, for use in minisumo competitions.
Description
Citation
RADVANSKÝ, M. Automatizovaný testbed senzorů oponenta u robotů kategorie minisumo [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta elektrotechniky a komunikačních technologií. 2020.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
bez specializace
Comittee
prof. Ing. Luděk Žalud, Ph.D. (předseda) Ing. Tomáš Macho, Ph.D. (místopředseda) Ing. Jakub Dokoupil, Ph.D. (člen) Ing. Jiří Fialka, Ph.D. (člen) Ing. Aleš Jelínek, Ph.D. (člen) Ing. Zdeněk Havránek, Ph.D. (člen)
Date of acceptance
2020-06-25
Defence
Student v rámci obhajoby uvedl potřebnou teorii, použitý HW a SW a celkové zhodnocení práce. Otázku oponenta zodpověděl v rámci obhajoby a na otázky komise, které se týkaly motivace práce, samostatně reagoval.
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO