Monitor vlhkosti tkaniny

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
B
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta elektrotechniky a komunikačních technologií
Abstract
Tato bakalářská práce se zabývá návrhem a realizací zařízení pro monitoring vlhkosti tkanin. Jedná se o experimentální zařízení, které by mohlo v budoucnu sloužit k včasné detekci úniku moči u pacientů a dětí. Zařízení pracuje na principu měření vodivosti tkaniny. V teoretickém úvodu jsou probrané významné způsoby měření vlhkosti a porovnány z hlediska detekce vlhkosti tkaniny. Zpracování signálu je zajištěno mikrokontrolérem, který vlhkost zobrazuje na displayi a zvukově upozorní. Zařízení je schopno přesně měřit vlhkost a umožňuje nastavit úroveň vlhkosti na zvukové upozornění.
The aim of this thesis is design and construction of cloth moisture monitor. This is the experimental device, which should be used to real time detection of urine leakage of patient and children. Principle of this device is measuring conductibility of moistured cloth. In the theoretical introduction, important methods of moisture measurement are discussed and compared in terms of cloth moisture detection. Signal processing is provided by a microcontroller, which displays humidity on the display and alerts audibly. The device is able to accurately measure humidity and allows you to set the humidity level on an audible alert.
Description
Citation
PROKOP, J. Monitor vlhkosti tkaniny [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta elektrotechniky a komunikačních technologií. 2020.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
bez specializace
Comittee
doc. Ing. Zdeněk Bradáč, Ph.D. (předseda) Ing. Lukáš Pohl, Ph.D. (místopředseda) Ing. František Burian, Ph.D. (člen) Ing. Peter Honec, Ph.D. (člen) Ing. Stanislav Pikula, Ph.D. (člen)
Date of acceptance
2020-06-25
Defence
Student obhájil bakalářskou práci. Reagoval na všechny dotazy komise týkající se využití zařízení ve zdravotnictví a vyplývajících úprav, propustnosti elektrod a možností dezinfekce meřicí tkaniny. Dále také reagoval na připomínky oponenta související s rozsahem odporu použitého snímače v závislosti na vlhkosti, odolnosti senzoru a opakovatelnosti měření.
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO