Elektrifikace a řízení mobilní kmenové pásové pily

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
C
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta elektrotechniky a komunikačních technologií
Abstract
Tato práce se zabývá návrhem elektrického systému pro elektrifikaci mobilní pásové pily. Zahrnuje technické údaje a parametry stroje, jeho požadované vlastnosti a funkce. Obsahuje podrobné informace potřebné pro návrh elektrického řízení a návrh elektrinstalace. Poskytuje data pro výrobu desek plošných spojů. Vysvětluje použití jednotlivých komponent použitých pro návrh. Celý design je navržen s ohledem na bezpečnost a snadné použití. Poslední část je věnována budoucímu vývoji softwaru.
The semestral thesis deals with electrical system design for mobile bandsaw mill electrification. Includes technical data and parameters of the machine its required properties and functions. Contains detail informations necessary for electrical installation and electrical control design. It provides data for printed circuit board manufacture. The reasons for the each eletrical component use are explained. All the design is made with regard to safety and easy to use. Last part is dedicated to the next software development.
Description
Citation
POSPÍŠIL, J. Elektrifikace a řízení mobilní kmenové pásové pily [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta elektrotechniky a komunikačních technologií. 2020.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
bez specializace
Comittee
doc. Ing. Bohumil Klíma, Ph.D. (předseda) prof. Ing. Pavel Václavek, Ph.D. (místopředseda) Ing. Tomáš Jílek, Ph.D. (člen) Ing. Petr Málek, CSc. (člen) Ing. Radek Štohl, Ph.D. (člen) Ing. Soběslav Valach (člen)
Date of acceptance
2020-06-25
Defence
Student obhájil bakalářskou práci s výhradami. V rámci obhajoby dokázal přesvědčit komisi o správnosti svých postupů a navrženého řešení. V průběhu odborné rozpravy student odpovídal na dotazy týkající se volby elektrických součástek, bezpečnosti navrženého elektrického zařízení a koncepce celého návrhu.
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO