Zakládací manipulátor pro 3D tiskárnu

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
B
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta elektrotechniky a komunikačních technologií
Abstract
Tato bakalářská práce se zabývá návrhem stroje pro obsluhováni 3D tiskáren. Během práce byly vybraný vhodné mechanické a elektronické součástky, vytvořen 3D model manipulátoru v programu Siemens NX12, navrhnuta schéma elektrického rozvodu a desky plošných spojů pro Beaglebone Black a Arduino. Pro ovládaní manipulátoru byla vtvořena klientská aplikace pro počítač a Python skript pro Beaglebone (Machinekit). Výsledná konstrukce stroje byla otestovaná pomoci virtuálního pohyblivého modelu v programu Siemens MCD.
The aim of this work is to design the architecture of a manipulator that takes the finished product out of the 3D printer. This article deals with the whole concept of the machine, its design in the CAD program Siemens NX12, selection of parts, software development and virtual machine simulating. The manipulator is driven by Machinekit operating system installed on a singleboard computer Beaglebone Black. To control the machine, a client PC application was developed.
Description
Citation
KHMIL, D. Zakládací manipulátor pro 3D tiskárnu [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta elektrotechniky a komunikačních technologií. 2020.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
bez specializace
Comittee
doc. Ing. Václav Jirsík, CSc. (předseda) Ing. Stanislav Klusáček, Ph.D. (místopředseda) Ing. Miroslav Jirgl, Ph.D. (člen) Ing. Václav Kaczmarczyk, Ph.D. (člen) Ing. Miloslav Richter, Ph.D. (člen)
Date of acceptance
2020-06-25
Defence
Student obhájil bakalářskou práci. Komise neměla žádné námitky k řešené práci. V průběhu odborné rozpravy odpověděl na dotazy nepřítomného oponenta a členů komise.
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO