Laboratorní úlohy pro předmět Analogová technika

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
B
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta elektrotechniky a komunikačních technologií
Abstract
Předmět Analogová technika se zabývá základními analogovými funkčními bloky a jejich využití v současných elektronických zařízeních. Skládá se z přednášek a laboratorních cvičení, kde si studenti mohou ověřit nabyté znalosti v praxi. Tato práce obsahuje detailní návody s postupem řešení všech laboratorních úloh, měřených během celého semestru v laboratorních cvičeních. Tato cvičení slouží jako pomůcka pro lepší pochopení problematiky předmětu Analogová technika. Návody se skládají z teorie týkající se probíraného tématu, požadovanými úkoly, které má student splnit, schémat zapojení a pokud to daná úloha vyžaduje, tak i potřebných matematických vzorců k výpočtu požadovaných hodnot. Pro lepší názornost a k ověření správnosti postupů práce se v obvodech využije osciloskop. Návody také obsahují tabulky k vytištění a zapsání vypočítaných hodnot, které jsou výstupem některých úloh. Hlavním cílem této práce je zvýšit úroveň znalostí studentů předmětu Analogová technika a zvýšit efektivitu práce v laboratořích.
Subject Analog Technology focuses on basic analogue functional blocks and their usage in modern electronic devices. Theoretical part of a particular topic is taught at lectures and laboratory exercises are used to demonstrate specific examples to strengthen student’s knowledge. This paper contains comprehensive manuals with measuring procedures for all compulsory laboratory tasks, for students, to better understand all topics discussed in the subject Analog Technology. These manuals include theory regarding certain topic, mandatory tasks for students, connection diagrams and in some cases, necessary math equations to calculate outcome values. To verify correctness of a working procedure and for clarity an oscilloscope will be utilized. These manuals also contain tables as attachments, which are prepared to be printed and filled in with calculated values that are the outcome of some laboratory tasks. The main purpose of this thesis is to enhance the level of knowledge of students attending the subject Analog Technology and to improve effectiveness of the work in laboratories.
Description
Citation
PAVELKA, O. Laboratorní úlohy pro předmět Analogová technika [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta elektrotechniky a komunikačních technologií. 2020.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
en
Study field
Angličtina v elektrotechnice a informatice
Comittee
prof. Ing. Vladislav Musil, CSc. (předseda) PaedDr. Alena Baumgartnerová (místopředseda) PhDr. Milan Smutný, Ph.D. (člen) Mgr. Petra Zmrzlá, Ph.D. (člen) Mgr. Ing. Eva Ellederová, Ph.D. (člen) Mgr. Radek Vogel, Ph.D. (člen) M. A. Kenneth Froehling (člen)
Date of acceptance
2020-06-25
Defence
Student přehledně prezentoval svou bakalářskou práci s drobnými chybami v angličtině a zodpověděl všechny kladené otázky.
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO