Studie úpravy křižovatky ulic Křižíkova x Kociánka x Myslínova v Brně

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
A
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta stavební
Abstract
Bakalářská práce se zabývá návrhem úpravy křižovatky ulic Křižíkova x Kociánka x Myslínova v Brně. V současné době se tvar křižovatky jeví jako nevyhovující, a to zejména kvůli problematickému odbočení vlevo z krátké spojky mezi ulicemi Křižíkova a Kociánka. Z důvodu plánované velké bytové výstavby v městské části Brno–Sadová je očekáván velký nárůst intenzit dopravy na ulici Kociánka. Cílem této práce je nalezení vhodné varianty, která zvýší kapacitu křižovatky a umožní plynulejší odbočování vlevo. Návrh je proveden ve třech variantách na základě dopravního průzkumu, posouzení kapacit a posouzení nehodovosti. Současný stav a všechny variantní řešení jsou kapacitně posouzeny na výhledové intenzity a vyhodnoceny.
The bachelor's thesis deals with the design of the intersection of Křižíkova x Kociánka x Myslínova streets in Brno. At present, the shape of the intersection appears to be unsatisfactory, mainly due to a problematic turn left from the short junction between Křižíkova and Kociánka streets. Due to the planned large housing construction in the Brno-Sadová district, a large increase in traffic intensity on Kociánka Street is expected. The aim of this work is to find a suitable variant that will increase the capacity of the intersection and allow a smoother turn to the left. The design is made in three variants based on traffic research, capacity assessment and accident assessment. The current state and all variant solutions are assessed in terms of capacity for prospective intensities and evaluated.
Description
Citation
HONZÍRKOVÁ, S. Studie úpravy křižovatky ulic Křižíkova x Kociánka x Myslínova v Brně [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta stavební. 2020.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Konstrukce a dopravní stavby
Comittee
doc. Ing. Dušan Stehlík, Ph.D. - předseda, Ing. Michal Radimský, Ph.D. - místopředseda, Ing. Hana Kobzová - tajemník, Ing. Jiří Apeltauer, Ph.D. - člen, Ing. Martin Všetečka, Ph.D. - člen, Ing. Pavel Šperka - člen, Ing. Tomáš Jakl - člen,
Date of acceptance
2020-06-24
Defence
Prezentace byla na dobré grafické úrovni. Studentka prezentovala všechny tři navržené varianty a odůvodnila výběr finální varianty. Projev byl jistý a srozumitelný. Studentka odpověděla na dotazy oponenta. Na dotazy komise odpovídala s drobnými nejasnostmi.
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO