Příprava a realizace stavebně technického průzkumu objektu

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
C
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta stavební
Abstract
V první části se tato bakalářská práce věnuje zejména teoretickému popisu metod užívaných v diagnostice stavebních konstrukcí, jak už těm současným, tak dříve používaným. Kromě popisu a seznámení s těmito metodami je zde popsán i jejich způsob provádění a možnosti vyhodnocení podle daných norem, což už spadá do druhé části bakalářské práce. Poslední částí je část praktická, která se zaobírá zejména stanovením materiálových charakteristik užitých materiálů v konstrukci, či stanovením vyztužení konstrukce.
This bachelor's thesis in its first part focuses mainly on the theoretical description of the methods applicable in the diagnosis of building constructions; and not only the current methods, but also those previously used. In addition to descriptions and introduction of these methods, the descriptions of ways of implementation and evaluation possibilities according to the given standards are included, which is the specific content of the second part of the thesis. The last part is practical which is mainly approached by determining of characteristics of materials used in the construction or the reinforcement of the construction.
Description
Citation
RICHTEROVÁ, D. Příprava a realizace stavebně technického průzkumu objektu [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta stavební. 2020.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Konstrukce a dopravní stavby
Comittee
doc. Ing. Pavel Schmid, Ph.D. - předseda, Ing. Ondřej Anton, Ph.D. - místopředseda, Ing. Ing. Kristýna Hrabová - tajemník, Ing. Pavel Šulák, Ph.D. - člen, Ing. Barbara Kucharczyková, Ph.D. - člen, Ing. Ing. Kristýna Hrabová - člen, Ing. Věra Heřmánková, Ph.D. - člen, Ing. Jaromír Láník, Ph.D. - člen,
Date of acceptance
2020-06-23
Defence
Studentka Richterová Dominika během své prezentace o bakalářské práci na téma Příprava a realizace stavebně technického průzkumu konstrukce pohovořila o zjištění stavebně technického průzkumu, o použitých metodách - semidestruktivní, nedestruktivní. Stanovení vyztužení stropní desky a sloupů. Poté byly položeny dotazy oponenta diplomové práce Ing. Věry Heřmánkové, Ph.D.: 1. V teoretické části správně popisujete odběr jádrových vývrtů z konstrukce. Doplňte prosím ještě, v jaké části konstrukce se vývrty odebírají z hlediska statického ovlivnění konstrukce. 2. V teoretické části dále popisujete princip odrazových tvrdoměrů, jejich výhody a nevýhody. Tuto pasáž nemáte popsanou úplně přesně. Popište prosím, jak vznikají nepřesnosti měření a jak je řešíme. Dále popište jaký je obecně rozdíl mezi pevností a tvrdostí materiálu. Následovaly dotazy členů komise: doc. Ing. Pavel Schmid, Ph.D. Vyztužení průvlaku. Proč betonovou výztuž směrem k okrajovým podmínkám opatřuji ohyby? Statický význam ohybů v konstrukci? Význam třmínků v konstrukci. Krytí výztuže. Značení oceli. Ing. Barbora Kucharczyková, Ph.D. Co si představujete pod pojmem kvalita betonu? Co může ovlivňovat kvalitu betonu. Otázky byly zodpovězeny.
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO