Návrh systému vytápění polyfunkční budovy

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
A
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta stavební
Abstract
Bakalářská práce je rozdělena na teoretickou, výpočtovou a projektovou část. V teoretické části se zabývám základním popisem a rozdělením armatur ve vytápění. Ve výpočtové části řeším návrh systému vytápění a přípravu teplé vody v objektu polyfunkčního domu u sv. Anny, který se nachází v Brně. Dům má čtyři nadzemní podlaží a jedno podzemním podlaží, dále je vybaven obchodním zázemím, garážemi a bytovými jednotkami. V objektu je navržen plynový kondenzační kotel, nepřímotopný zásobník pro přípravu teplé vody, vytápění objektu je zajištěno deskovými a trubkovými otopnými tělesy. Poslední projektová část obsahuje vypracovanou technickou zprávu a výkresy na zadaný objekt.
The Bachelor thesis is divided into the theoretical part, the computational part and the project. Theoretical part consists of the basic description and the division of the fittings in a heating. In the computational part, I deal with heating proposal and a hot water preparation in the building of a multifunctional house st. Anny, located in Brno. The building has a four floors and the basement, commercial space, garages and apartments. The building designed with the gas condensing boiler and the indirect heating tank for domestic hot water use, the heating of the building is supplied the by plate and tube radiators. The project contains technical report and drawing documentation.
Description
Citation
ILLICHMAN, P. Návrh systému vytápění polyfunkční budovy [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta stavební. 2020.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Pozemní stavby
Comittee
doc. Ing. Zdeňka Lhotáková, CSc. - předseda, doc. Ing. Aleš Rubina, Ph.D. - místopředseda, Ing. Olga Šmídová - tajemník, Ing. Milan Císař - tajemník, Ing. Renata Topinková - člen, Ing. Jan Topič, Ph.D. - člen, Ing. Lucie Horká - člen, Ing. Marian Formánek, Ph.D. - člen,
Date of acceptance
2020-06-24
Defence
Student nejprve představil svoji práci formou prezentace v PowerPointu. Ve výpočtové části se student zabýval vytápěním a přípravou teplé vody pro polyfunkční objekt. Student podrobně popsal použitý systém vytápění i přípravy TV včetně všech použitých komponentů. Posléze student odpovídal na otázky od oponenta a reagoval na dotazy členů komise. Obhajoba – otázky 1) Je ventilátor dostatečně nadimenzovaný pro větrání technické místnosti? 2) Jaká je zásada pro větrání kotelen? 3) Jak se řeší kompenzátor v konstrukci? Jaké jsou jejich druhy. A – Student výborně reagoval a zaujal stanoviska ke všem připomínkám předložené bakalářské práci od oponenta i členů komise.
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO