Návrh systému vytápění pro bytový dům

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
A
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta stavební
Abstract
Bakalářská práce řeší návrh vytápění s ohřevem vody u menšího bytového domu v obci Chlumětín na Vysočině. Cílem je navrhnout zdroje tepla ve dvou variantách. První variantou je klasické vytápění plynovým kotlem a ohřev teplé vody v zásobníku, který je natápěn pomocí téhož kotle. Druhou variantou je ekologičtější vytápění pomocí dvou tepelných čerpadel vzduch / voda a ohřev teplé vody je řešen pomocí solárních kolektorů. V úvodní části bakalářské práce je řešeno vytápění, jeho vlivy na životní prostředí, možná opatření a popis zdrojů tepla od tradičních po novodobé.
The bachelor's thesis deals with the design of heating and water heating in a smaller apartment building in the village of Chlumětín in the Vysočina region. The aim is to design heat sources in two variants. The first variant is the classic heating with a gas boiler and hot water heating in the storage tank, which is heated by the same boiler. The second variant is more environmentally friendly heating using two air / water heat pumps and hot water heating is solved using solar collectors.
Description
Citation
VTÍPIL, J. Návrh systému vytápění pro bytový dům [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta stavební. 2020.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Pozemní stavby
Comittee
doc. Ing. Zdeňka Lhotáková, CSc. - předseda, doc. Ing. Aleš Rubina, Ph.D. - místopředseda, Ing. Olga Šmídová - tajemník, Ing. Milan Císař - tajemník, Ing. Renata Topinková - člen, Ing. Jan Topič, Ph.D. - člen, Ing. Lucie Horká - člen, Ing. Marian Formánek, Ph.D. - člen,
Date of acceptance
2020-06-24
Defence
Student nejprve představil svoji práci formou prezentace v PowerPointu, kde popsal historii vytápění. Ve výpočtové části se student zabýval vytápěním a přípravou teplé vody pro objekt bytového domu. Student podrobně popsal použitý systém vytápění i přípravy TV včetně všech použitých komponentů. Posléze student odpovídal na otázky od oponenta a reagoval na dotazy členů komise. Obhajoba – otázky 1) Je tepelná izolace ze syntetického kaučuku odolná vůči UV záření? 2) Jak jste zabezpečil solární kolektory z hlediska jejich přehřátí. A – Student výborně reagoval a zaujal stanoviska ke všem připomínkám předložené bakalářské práci od oponenta i členů komise.
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO