Číslicové hodiny a teploměr s maticovým displejem

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
E
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta elektrotechniky a komunikačních technologií
Abstract
Tato práce se zabývá návrhem číslicových hodin s teploměrem, řízených radiovým signálem DCF77 a teplotním čidlem SMT160. Jako zobrazovací jednotka je použit modul maticového displeje o velikosti 8x32. Výstupem této práce je navržené schéma spolu s deskou plošného spoje potřebnou pro realizaci funkčního zařízení. Toto zařízení bylo realizováno a prakticky odzkoušeno.
There is suggestion of obtaining exact time and temperature in this work, based on DCF signal and SMT160 temperature sensor. This project is based on LED matrix display wich is ready-to-connect module. Layout of this work is designed schematic and board layout wich can be used to produce working prototype. This prototype have been created and tested in practice.
Description
Citation
KERNDL, M. Číslicové hodiny a teploměr s maticovým displejem [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta elektrotechniky a komunikačních technologií. 2011.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Mikroelektronika a technologie
Comittee
prof. Ing. Dalibor Biolek, CSc. (předseda) Ing. Daniel Bečvář, Ph.D. (místopředseda) doc. Ing. Pavel Šteffan, Ph.D. (člen) Ing. Jiří Špinka (člen) doc. Ing. Pavel Legát, CSc. (člen)
Date of acceptance
2011-06-13
Defence
Student seznámil komisi s řešením své bakalářské práce a zodpověděl následující dotazy. V kap. 3.1 popisujete princip a metodu výpočtu teploty. Naznačujete závislost přesnosti měření na obvodovém řešení. Vyjádřete maximální chybu měření ve Vaší realizaci. Vysvětlete funkci přerušení a jak ji lze využít pro měření střídy vstupního signálu. V závěru práce uvádíte, že byly popsány principy metod pro získání přesné teploty a času. jaké další metody to jsou? V práci nejsou uvedeny.
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO