Hodnocení ekonomické efektivnosti veřejného investičního projektu

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
A
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta stavební
Abstract
Tato bakalářská práce se zabývá hodnocením ekonomické efektivnosti veřejného investičního projektu pomocí analýzy nákladů a užitků. V teoretické části jsou vysvětleny základní pojmy týkající se dané problematiky a popsán postup hodnocení veřejného projektu použitý v případové studii. V ní je hodnocen projekt výstavby hřiště pro pozemní hokej a přilehlého šatnového objektu. Na základě zjištěných vstupních hodnot byla provedena finanční a ekonomická analýza. Dále byla zpracována citlivostní analýza s cílem odhalit rizikové faktory projektu.
This bachelor thesis deals with the evaluation of the economic efficiency of a public investment project by means of the cost-benefit analysis. Basic concepts of the issue and a procedure of the evaluation of a public investment project are explained in the theoretical part. The case study evaluates a construction project for a field hockey pitch and an adjacent locker room building. Based on the researched input values, financial and economical analysis of the project was conducted. Moreover, a sensitivity analysis was processed with the aim of identifying risk factors regarding the project.
Description
Citation
NETUKA, V. Hodnocení ekonomické efektivnosti veřejného investičního projektu [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta stavební. 2020.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Management stavebnictví
Comittee
prof. Ing. Pavel Tomšík, CSc. - předseda, doc. Ing. Tomáš Hanák, Ph.D. - místopředseda, Ing. Svatopluk Pelčák - tajemník, Ing. et Ing. Petr Trtílek - tajemník, Ing. Martin Comorek, Ph.D. - člen, Ing. Lucie Vaňková , Ph.D. - člen, Ing. Miloš Waldhans - člen, Ing. Markéta Sedláková, Ph.D. - člen,
Date of acceptance
2020-06-25
Defence
Závěrečnou práci obhajoval jasně a srozumitelně. Z jeho přednesu bylo patrné, že k úkolům, které řešil, přistupoval velmi zodpovědně. Na otázky členů komise odpověděl pohotově a s přehledem. Rovněž na doplňkové otázky od oponenta odpověděl správně a jasně. Státní zkušební komise závěrem konstatovala, že student svou závěrečnou práci obhájil na výborné požadované úrovni.
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO