Posouzení vlivů územního plánování na cenu pozemků ve Vyškově

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
B
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Ústav soudního inženýrství
Abstract
Diplomová práce se zabývá vlivem územního plánování na obvyklou cenu pozemků ve Vyškově. První část se věnuje teoretickému zázemí potřebnému k pochopení dané problematiky. Následuje kapitola, která formuluje problémy, stanovuje hypotézy a cíle řešení této práce. Dále jsou popsány a zdůvodněny použité metody k naplnění cíle. V závěru první části se nachází kapitola, kde je popsána řešená lokalita spolu s vybranými pozemky. Následuje část vlastního řešení, která obsahuje samotné ocenění vybraných pozemků ve třech stupních územně plánovací dokumentace. Je zde využita analýza trhu města Vyškov a následně vytvořena srovnávací databáze pro ocenění pozemků pomocí komparativní přímé metody. Závěrem jsou shrnuty dosažené výsledky vlastního řešení a interpretovány vlivy územního plánování působící na výši obvyklé ceny pozemků ve Vyškově.
The diploma thesis deals with the influence of spatial planning on the market price of land in Vyškov. The first part deals with the theoretical background needed to understand the issue. The following chapter describes the problems, sets out the hypotheses and goals of the solution of this work. Furthermore, the methods used to fulfill the goal are described and justified. At the end of the first part there is a chapter where the solved locality is described together with selected plots. The following is a part of the solution itself, which contains the valuation of selected plots in three stages of spatial planning documentation. An analysis of the market of the city Vyškov is used here and subsequently a comparative database for land valuation using a comparative direct method is created. Finally, the achieved results of the solution are summarized and the effects of spatial planning affecting the market price of land in Vyškov are interpreted.
Description
Citation
SANKOT, M. Posouzení vlivů územního plánování na cenu pozemků ve Vyškově [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Ústav soudního inženýrství. 2020.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
bez specializace
Comittee
prof. Ing. Leonard Hobst, CSc. (předseda) doc. Ing. Jana Korytárová, Ph.D. (místopředseda) Ing. Josef Čech, Ph.D. (člen) doc. Ing. et Ing. Martin Cupal, Ph.D. et Ph.D. (člen) prof. Ing. et Ing. Stanislav Škapa, Ph.D. (člen)
Date of acceptance
2020-06-26
Defence
Diplomant seznámil státní zkušební komisi se svou závěrečnou prací, na téma: Posouzení vlivů územního plánování na cenu pozemků ve Vyškově. Závěrečnou práci obhajoval jasně a srozumitelně. Z jeho přednesu bylo patrné, že k řešeným úkolům přistupoval zodpovědně. Na otázky komise odpověděl pohotově a s přehledem. Rovněž na doplňkové otázky odpověděl správně a jasně. Státní zkušební komise závěrem konstatovala, že diplomant svou závěrečnou práci obhájil.
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO