Investice do bytových jednotek ve vybraných městech České republiky

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
A
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Ústav soudního inženýrství
Abstract
Diplomová práce na téma investování do bytových jednotek ve vybraných městech ČR je zpracována v reakci na prudký růst cen nemovitostí v posledních letech. Tato situace vyvolala změnu výnosnosti u pronajímaných bytových jednotek napříč jednotlivými městy ČR. Vzhledem k tomu, že pořízené nebo pořizované bytové jednotky již nemusí splňovat dříve očekávanou výnosnost, je vhodné určit jakým způsobem se od sebe liší výnosnosti ve vybraných městech ČR. Na základě výsledků této práce může investor zvážit změnu lokality za účelem vyššího zhodnocení vloženého kapitálu. Cílem práce je tedy provést příslušné výpočty pro zjištění aktuální výnosnosti u bytových jednotek ve vybraných městech ČR. Dílčím cílem práce je popsat problematiku související s investováním do bytových jednotek. Podkladem pro posouzení výnosnosti a doby návratnosti investice je databáze, která byla vhodně upravena a posouzena dle příslušných statistických metod.
Thesis on residential investments into flats in selected towns and cities in the Czech Republic. This thesis provides a critical investment analysis and is a response to the systemic increases in property prices observed in recent years. These increases have fundamentally altered the profitability of rented flats across individual Czech cities and towns. Given that acquired flats are failing to meet profitability expectations, it is now vital to investigate how investment returns differ in selected Czech cities and towns. Based on the results of this thesis, investors may need to revise the location of their residential assets in order to maximise investment returns. The objective of this thesis is to make relevant calculations in order to determine the current return on residential investment into flats in selected Czech cities and towns. The secondary objective is to describe the matters associated with residential investments into flats. The analysis of profitability and term of return is derived from a database, which has been adjusted and evaluated according to appropriate statistical methods.
Description
Citation
SIBOR, F. Investice do bytových jednotek ve vybraných městech České republiky [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Ústav soudního inženýrství. 2020.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
bez specializace
Comittee
prof. Ing. Leonard Hobst, CSc. (předseda) doc. Ing. Jana Korytárová, Ph.D. (místopředseda) Ing. Josef Čech, Ph.D. (člen) doc. Ing. et Ing. Martin Cupal, Ph.D. et Ph.D. (člen) prof. Ing. et Ing. Stanislav Škapa, Ph.D. (člen)
Date of acceptance
2020-06-26
Defence
Diplomant seznámil státní zkušební komisi se svou závěrečnou prací, na téma: Investice do bytových jednotek ve vybraných městech České republiky. Závěrečnou práci obhajoval jasně a srozumitelně. Z jeho přednesu bylo patrné, že k řešeným úkolům přistupoval zodpovědně. Na otázky komise odpověděl pohotově a s přehledem. Rovněž na doplňkové otázky odpověděl správně a jasně. doc. Ing. Jana Korytárová, Ph.D. položila otázku: Výsledky výnosnosti v určitých lokalitách. Ing. et Ing. Martin Cupal, Ph.D. et Ph.D., položil otázku: Pojednání Airbnb v problematice práce. Státní zkušební komise závěrem konstatovala, že diplomant svou závěrečnou práci obhájil.
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO