Prevence selhání lidského činitele při rizikových činnostech

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
A
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Ústav soudního inženýrství
Abstract
Diplomová práce je zaměřena na problematiku selhání lidského činitele při rizikových činnostech. Problematika je zkoumána na společnosti InfoTel, spol. s r.o., která nabízí profesionální služby ve výstavbě a provozu telekomunikačních sítí. Práce je rozdělena do tří částí. První část je zaměřena na získání teoretických podkladů, které slouží jako východisko pro navazující analytickou část. Analytická část se zaměřuje na charakteristiku vybrané společnosti, organizační struktury a pracovní pozice. Její součástí je analýza firemních procesů se zaměřením na lidský faktor, jeho činnost a s ním spojené rizikové procesy. Závěrečná část diplomové práce se věnuje návrhům opatření, se zaměřením na prevenci selhání lidského činitele při rizikových činnostech, čímž by došlo ke zlepšení hospodářského výsledku ve vybrané společnosti.
The diploma thesis focuses on the issue of human error in risk activities. The issue is examined at a company InfoTel, spol. s r. o. offering professional services in the construction and operation of telecommunication networks. The work is divided into three parts. The first part is aimed at obtaining theoretical background serving as a starting point for the subsequent analytical part. The analytical part concentrates on the characteristics of the selected company, organizational structure and work positions. It includes the analysis of corporate processes, contemplating the human factor, its activity and associated risks. The final part of the thesis is devoted to proposals for measures, focusing on prevention of human error in risk activities, leading to improvement of economic result in the selected company.
Description
Citation
BARTOŇ, A. Prevence selhání lidského činitele při rizikových činnostech [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Ústav soudního inženýrství. 2020.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Řízení rizik ekonomických systémů
Comittee
prof. Ing. Petr Dostál, CSc. (předseda) prof. Ing. Vladimír Adamec, CSc. (místopředseda) doc. Ing. Robert Kledus, Ph.D. (člen) doc. Ing. Radek Doskočil, Ph.D., MSc (člen) Ing. Petr Šimůnek, Ph.D. (člen) RNDr. Pavel Popela, Ph.D. (člen)
Date of acceptance
2020-06-29
Defence
Diplomant seznámil státní zkušební komisi se svou diplomovou prací na téma Prevence selhání lidského činitele při rizikových činnostech. Diplomant na otázky oponenta odpověděl. Komise položila otázky: Byla analýza FMEA zaměřena na konkrétní parametr? (dr. Šimůnek) Diplomant na otázky komise odpověděl. Diplomant závěrečnou práci obhájil.
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO