Ocenění staveb pro potřeby pojišťoven

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
C
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Ústav soudního inženýrství
Abstract
Tato diplomová práce se zabývá oceněním nemovitých věcí pro potřeby pojišťoven. Nejdříve jsou vymezeny pojmy, které jsou spojeny s oceněním nemovitých věcí a pojišťovnictvím a jsou popsány jednotlivé metody ocenění. Nadále jsou zde formulovány problémy, které souvisejí s cílem této práce. Poté následuje analýza města Břeclav, podrobný popis vybraných nemovitých věcí pro oceňování. Dále následují výpočty ocenění nákladovým způsobem jednotlivých objektů, metodou přímého porovnání bytové jednotky a stanovení minimálních pojistných hodnot od jednotlivých pojišťoven a tyto poznatky jsou následně porovnány. V závěrečné části je uvedeno shrnutí a porovnání výsledků.
This diploma thesis deals with the valuation of real estate for the needs of insurance companies. First the terms that are associated with the valuation of real estate and insurance are defined and the individual valuation methods are described. Problems related to the aim of this work are further formulated here. This is followed by an analysis of the city of Břeclav, a detailed description of selected real estate for valuation. The following are calculations of cost valuation of individual buildings, direct comparison method of the housing unit and determination of minimum insurance values from individual insurance companies and these findings they are then compared. The final part contains a summary and comparison of the results.
Description
Citation
ŠVEDOVÁ, A. Ocenění staveb pro potřeby pojišťoven [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Ústav soudního inženýrství. 2020.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Realitní inženýrství
Comittee
prof. Ing. Leonard Hobst, CSc. (předseda) doc. Ing. Jana Korytárová, Ph.D. (místopředseda) Ing. Josef Čech, Ph.D. (člen) Ing. Vítězslava Hlavinková, Ph.D. (člen) Ing. Petr Doležal (člen)
Date of acceptance
2020-06-30
Defence
Diplomantka seznámila státní zkušební komisi se svou diplomovou prací na téma Ocenění staveb pro potřeby pojišťoven. Diplomantka na otázky oponenta odpověděla. Komise položila otázky: Mělo vliv opotřebení nemovitosti? Jak se lišilo roční pojistné u jednotlivých pojišťoven? Diplomantka na otázky odpověděla. Diplomantka závěrečnou práci obhájila, obhajoba je hodnocena C.
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO