Řízení rizik ve vybraném subjektu pomocí statistických metod

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
A
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Ústav soudního inženýrství
Abstract
Diplomová práce se zabývá posouzením finančních ukazatelů vybrané společnosti s využitím statistických metod. Finanční ukazatele jsou podrobeny analýze časových řad, regresní analýze, intervalové regresní analýze a jsou provedeny jejich predikce na následující dva roky vývoje. V rámci analýzy je také řešena problematika možných rizik společnosti a vyhotovena opatření pro jejich snížení. Na základě získaných informací z analýz je provedeno jejich celkové zhodnocení a jsou navrhnuta doporučení pro zlepšení situace společnosti.
The diploma thesis is focusing on the review of financial indicators of a selected company through the use of statistical methods. Time series analysis, interval regression analysis, and regression analysis were used to analyse financial indicators, and based on that a prediction of the development in the next two years was created. The analysis also addresses potential risks for the company and possible ways to lower them. Based on the information obtained from the analysis a complete evaluation is created and recommendations are made to improve the company’s situation.
Description
Citation
ORALOVÁ, I. Řízení rizik ve vybraném subjektu pomocí statistických metod [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Ústav soudního inženýrství. 2020.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Řízení rizik ekonomických systémů
Comittee
prof. Ing. Vladimír Adamec, CSc. (předseda) doc. RNDr. Zdeněk Karpíšek, CSc. (místopředseda) doc. Ing. Robert Kledus, Ph.D. (člen) doc. Ing. Radek Doskočil, Ph.D., MSc (člen) Ing. Petr Šimůnek, Ph.D. (člen)
Date of acceptance
2020-06-30
Defence
Diplomantka seznámila státní zkušební komisi se svou diplomovou prací na téma Řízení rizik ve vybraném subjektu pomocí statistických metod. Závěrečnou práci obhajovala srozumitelně. Z jejího přednesu bylo patrné, že k řešeným úkolům přistupovala zodpovědně. Diplomantka na otázky vedoucího a oponenta byla připravena a odpověděla správně. Komise položila otázky: V některých případech je index determinace poměrně nízký. Vysvětlete pro tyto případy přínos intervalového odhadu ve vztahu k interpretaci výsledků. (doc. Kledus) Diplomantka na otázky komise odpověděla. Diplomantka závěrečnou práci obhájila.
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO