Rizika elektronického obchodování v podniku na B2B trhu

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
C
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Ústav soudního inženýrství
Abstract
Tato diplomová práce se zabývá problematikou rizik spojených s elektronickým obchodem společnosti, která působí na trhu B2B. Úvodní část je věnována rešerši marketingové problematiky, kde jsou teoreticky podloženy podstaty online marketingových nástrojů a služeb potřebných pro provoz e-shopu. Díky formulaci problému jsou stanoveny cíle práce, které obsahují analýzu rizik a návrh opatření snižující pravděpodobnost vzniku těchto rizik. Riziková analýza je prováděna pomocí metody FMEA, jelikož tato metoda může detailně rozebrat jednotlivé body ve skupinách problémů. V závěrečné diskuzi jsou uvedeny jednotlivé návrhy opatření, u nichž jsou uvedeny přínosy pro společnost i s tabulkou odhadovaných nákladů na tato opatření.
This diploma thesis deals with the issue of risks associated with e-commerce of a company operating in the B2B market. The introductory part is devoted to a search of marketing issues, where the basics of online marketing tools and services needed for the operation of the e-shop are theoretically substantiated. Thanks to the formulation of the problem, the objectives of the work are set, which include the analysis of risks and the proposal of measures to reduce the probability of these risks. Risk analysis is performed using the FMEA method, as this method can analyze in detail the individual points in groups of problems. The final discussion presents individual proposals for measures, for which the benefits for society are given, as well as a table of estimated costs for these measures.
Description
Citation
VRBECKÝ, T. Rizika elektronického obchodování v podniku na B2B trhu [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Ústav soudního inženýrství. 2020.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Řízení rizik ekonomických systémů
Comittee
prof. Ing. Petr Dostál, CSc. (předseda) doc. RNDr. Zdeněk Karpíšek, CSc. (místopředseda) doc. Ing. Robert Kledus, Ph.D. (člen) doc. Ing. Radek Doskočil, Ph.D., MSc (člen) Ing. Petr Šimůnek, Ph.D. (člen) prof. Ing. Vladimír Adamec, CSc. (člen)
Date of acceptance
2020-07-01
Defence
Diplomant seznámil státní zkušební komisi se svou diplomovou prací na téma Rizika elektronického obchodování v podniku na B2B trhu. Diplomant na otázky oponenta odpověděl. Komise položila otázky: Zvažoval jste možnost, že eshop je pro společnost potřebný? (doc. Doskočil) Proč byla rizika rozdělena do 4 kategorií? (doc. Doskočil) Jak početný byl tým při tvorbě FMEA analýzy? (dr. Šimůnek) Diplomant na otázky komise odpověděl. Diplomant závěrečnou práci obhájil.
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO