Komplexní urbanistická analýza vybraného veřejného prostoru se zaměřením na workoutová hřiště

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
C
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta stavební
Abstract
Bakalářská práce se zabývá problematikou tvorby kvalitního sportovního veřejného prostoru, první část pojednává obecně o sportovním veřejném prostoru, vymezuje ho na základě platné české legislativy, rozlišuje typy a určuje nároky uživatelů a hlavní kritéria pro kvalitní sportovní veřejný prostor. Tato teoretická část je provázána s anketou. Druhá část se zaměřuje na kvalitativní posouzení brownfieldového prostoru sportovního areálu Ponava v Brně vycházející zejména z průzkumu založeném na místním šetření. Na základě získaných poznatků a zhodnocení řešeného území, tedy definováním silných a slabých stránek, je vypracován návrh pro zlepšení a pro uspokojení tázaných.
The bachelor thesis deals with the problematics of a high – quality public sport space. The first part deals in general with public sport areals. It defines it according to the valid legislation, distinguishes the types and determines the demands of the user and the main criteria for high- quality public sport space. This theoretical part is combined with a survey. The second part is focused on assessment of the Brownfield place sport area Ponava in Brno based in particular on a survey based on a local investigation. Based on the gained knowledge and the evaluation of the solved area, mainly defining of the strenghts and weaknesses, is developed a suggestion for improvement and the satisfaction of the respondents.
Description
Citation
DLABAJOVÁ, E. Komplexní urbanistická analýza vybraného veřejného prostoru se zaměřením na workoutová hřiště [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta stavební. 2020.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Městské inženýrství
Comittee
doc. Mgr. Tomáš Apeltauer, Ph.D. - předseda, Ing. Radim Kolář, Ph.D. - místopředseda, Ing. Ing. Kristýna Hrabová - tajemník, Ing. arch. Tomáš Pavlovský, Ph.D. - člen, Ing. Radka Matuszková - člen, Ing. Mgr. Josef Šíp - člen, Ing. Ing. Kristýna Hrabová - člen,
Date of acceptance
2020-06-26
Defence
Studentka Dlabajová Eva během své prezentace o bakalářské práci na téma Komplexní urbanistická analýza vybraného veřejného prostoru se zaměřením na workoutová hřiště pohovořila o dotazníku, který ve své práci uskutečnila, pro zjištění potřeb obyvatel města Brna. Dále pohovořila o vybrané lokalitě - dostupnosti,parkovací možnosti, hluku. Následovala SWOT analýza. Poté byly položeny dotazy oponenta diplomové práce Ing. Jana Tichého: 1. Analýza statické dopravy (str. 59) v práci se jeví jako poněkud nedostatečná. Jaké ostatní otázky by měly být v této analýze zodpovězeny? 2. Jaká byla metodika provádění ankety mezi obyvateli? Jak byly voleny otázky a jak byli vybírání respondenti? Kriticky zhodnoťte relevanci ankety pro účely práce. 3. Jak se v práci představený návrh úprav shoduje s platnou a připravenou územně plánovací dokumentací? Které konkrétní dokumenty se k této konkrétní ploše vztahují? Následovaly dotazy členů komise: doc. Mgr. Tomáš Apeltauer, Ph.D. SWOT analýza a její aplikace. Jak využijete silné stránky pro potlačení hrozeb? Mgr. Martina Hortová Z jakého dokumentu je Vámi zmíněný Koordinační výkres? Uzemní plán - do kdy platí uzemní plány dle starého stavebního zákona? Ing. Radka Matuszková Mluvila jste o dobré dostupnosti, jaká je zde dostupnost například pro cyklisty? Ing. Michal Kriška, Ph.D. Řešila jste zde i sociální zařízení? Otázky byly pohotově zodpovězeny.
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO