Kohoutovice - městská část tří center

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
A
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta stavební
Abstract
Práce v úvodní části stručně nastiňuje historický i současný vývoj městské části Kohoutovice z hlediska historických událostí a urbanistického rozvoje. Následně se však práce zaměřuje na podrobnou analýzu tří potenciálních center této městské části. Každé centrum je vyhodnocováno na základě předem stanovených kritérií, která vystihují vztah vybraných center ke svým návštěvníkům. Zanalyzovaná kritéria jsou následně vyhodnocena a porovnána za účelem výběru nejvhodnější z těchto tří řešených ploch pro vybudování plnohodnotného kulturního jádra obce a kulturního zázemí pro kohoutovické občany s ohledem na budoucí urbanistický rozvoj obce.
The work in the introductory part briefly outlines the historical and current development of the Kohoutovice district in terms of historical events and urban development. Subsequently, the work focuses on a detailed analysis of the three potential centers of this city district. Each center is evaluated on the basis of predetermined criteria that describe the relationship of the selected centers to their visitors. The analyzed criteria are then evaluated and compared in order to select the most suitable of the three solved areas for building a full-fledged cultural core of the municipality and a cultural background for the Kohoutovice citizens with regard to the future urban development of the municipality.
Description
Citation
TLAMKOVÁ, A. Kohoutovice - městská část tří center [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta stavební. 2020.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Městské inženýrství
Comittee
doc. Ing. Tomáš Vymazal, Ph.D. - předseda, doc. Ing. Jaroslav Veselý, CSc. - místopředseda, Ing. Tereza Komárková, Ph.D. - tajemník, Ing. arch. Ivana Utíkalová - člen, Ing. Eva Vítková, Ph.D. - člen, Ing. Petr Blasinski, Ph.D. - člen, Ing. Richard Svoboda, Ph.D. - člen,
Date of acceptance
2020-06-26
Defence
Studentka Anna Formánková během své prezentace bakalářské práce představila městskou část města Brna, jež byla předmětem práce. Tuto oblast rozdělila do tří lokalita a následně provedla analýzu těchto lokalit plnících funkci urbanistického centra. Pro vypracované analýzy bylo zvoleno několik hledisek: dostupnost, občanská vybavenost, zeleň, vlastnické vztahy a pohyb chodců. Na základě dosažených výstupů studentka provedla diskuzi výsledků analýz a v závěru souhrnně zhodnotila a doporučila konkrétní lokalitu, které by měla být věnována pozornost z hlediska budoucího rozvoje. Následovaly otázky oponenta Ing. Jana Tichého: 1) Jaké další analýzy jednotlivých prostranství by přidaly vhodné informace k finálnímu rozhodnutí o konkrétním centru? Popište stručně tyto oblasti a jejich přínos. 2) Co je to kapacita komunikace, jaká je její jednotka a co popisuje? Jaký správný výraz měl v práci být použit namísto pojmu kapacita? 3) Autorka mluví o destrukci původního centra starých Kohoutovic nově vzniknuvším sídlištěm. Existují případy sídlišť, kdy k fyzické destrukci staré zástavby nedošlo? Uveďte příklady takových brněnských sídlišť. Dále byly položeny dotazy členů komise: doc. Ing. Tomáš Vymazal, Ph.D. - Kde nejčastěji bývají pořádány kulturní akce v Kohoutovicích? - Kolik lidí cca se jich může účastnit v závislosti na územním plánu? Ing. Eva Vítková, Ph.D. - Ovlivňuje aquapark v blízké lokalitě výsledky prezentované práce? Ing. Richard Svoboda, Ph.D. - Jak byla měřena návštěvnost všech tří sledovaných lokalit? Jak je určována zatíženost chodci sledovaných lokalit? Ing. arch. Ivana Utíkalová - V jakých časech byly prováděna měření zatížení lokalit chodci? Studentka na všechny položené dotazy odpověděla bez váhání.
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO