Komplexní urbanistická analýza vybraného veřejného prostoru

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
A
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta stavební
Abstract
Bakalářská práce je zaměřena na urbanistické principy a zásady užité při plánovaní měst a jejich veřejných prostorů. Práce se zabývá teoriemi významných urbanistů a architektů, se snahou uplatnit jejich principy na město Kyjov v ČR a město Horsens v Dánsku. Řešenými tématy jsou veřejné prostory a formování měst, jejich proměna v čase, faktory ovlivňující funkčnost a kvalitu veřejných prostorů doložené na konkrétních urbanistických analýzách.
The bachelor thesis is focused on the urbanistic principles used for a planning cities and public spaces. The thesis deals with theories of significant urban planners and architects with effort to apply their principles on Kyjov in Czech Republic and on Horsens in Denmark. Solved topics are public spaces and urban formation of cities, their transformation over time, factors influencing the functionality and quality of public spaces exemplified on specific urban analyses.
Description
Citation
KOŇARIKOVÁ, L. Komplexní urbanistická analýza vybraného veřejného prostoru [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta stavební. 2020.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Městské inženýrství
Comittee
doc. Mgr. Tomáš Apeltauer, Ph.D. - předseda, Ing. Michal Kriška, Ph.D. - místopředseda, Ing. Ing. Kristýna Hrabová - tajemník, Ing. Dušan Hradil - člen, Ing. Radka Matuszková - člen, Ing. Lucie Vaňková , Ph.D. - člen, Mgr. Martina Hortová - člen,
Date of acceptance
2020-06-26
Defence
Student Koňariková Lenka během své prezentace o bakalářské práci na téma Komplexní urbanistická analýza vybraného veřejného prostoru pohovořila o porovnání vybraných lokalit s městem Kyjovem. Dále studentka pohovořila o dotazníkovém šetření a výsledky analýz prováděných v práci. Poté byly položeny dotazy oponenta diplomové práce Ing. arch. Ivany Boulaz, Ph.D.: 1. Byla pro průzkum veřejného mínění vytvořena nebo převzata nějaká metodika? Jaký byl výběr vzorků respondentů? Následovaly dotazy členů komise: Ing. Lucie Vaňková, Ph.D. Konzultovala jste Vaše analýzy s představiteli města Kyjov? Ing. Radka Matuszková Navrhla jste opatření pro parkování na náměstí a pro snížení intenzity dopravy? Mgr. Martina Hortová Má město územní plán? Pokud ano, do kdy platí plány dle starého stavebního zákona? Otázky byly pohotově zodpovězeny.
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO