Výroba akvárií Bukovany

Abstract
Bakalářská práce se zabývá dokumentací pro získání stavebního povolení a dokumentací provádění stavby výroby akvárií. Práce vychází z dříve vypracované studie z předmětu AG033. Obec Bukovany se nachází v okrese Hodonín, kraj Jihomoravský. Řešená parcela je téměř u východní hranice obce. Pozemek je svažitý, poměrně úzký a dlouhý. Tvar pozemku značně ovlivnil rozmístění objektu a napojení na stávající dopravní komunikaci. Je zde dobrá dostupnost pro zásobování a expedici. Továrna se dělí na čtyři nadzemní vzájemně propojené stavební objekty s odlišnými funkcemi, které vyhovují výrobním požadavkům. Všechny objekty jsou nepodsklepené a jednopodlažní. Na jížní části pozemku se nachází reprezentativní administrativní část objektu, která obklopuje hlavní výrobní prostor. Do hlavní výrobní haly je možno vjet nákladním automobilem a pomocí mostového jeřábu manipulovat s rozměrnými a těžkými tabulemi skla. Výrobní proces lepení má výsoké nároky na prosvětlení prostor, proto je prosvětlen jak střešními světlovody Lightway Maximus, tak prosklenými plochami stěn po obvodu haly. Tato výrobní hala přímo navazuje na sklad a prostor stolárný. Zde se nachází i technologické zázemí obou objektů. Konstrukční systém výrobních objektů je skeletový prefabrikovaný, založen na monolitických patkách. Část objektu, kteřá slouží jako sklad, má zděný nosný systém. Východní a nejvíc svažitá část pozemku je vyplněna zelení. Před administrativní části objektu se nacháží umělé jezírko.
The bachelor thesis deals with documentation for obtaining a building permit approval and documentation for building aquarium factory. The work is based on earlier created study of the subject AG033. Bukovany is a village in Hodonín district in the South Moravian Region of the Czech Republic. This plot is almost near the eastern border of the village. The land is sloping, relatively narrow and long. The shape of the estate greatly influenced the location of the building and the connection to the existing roads. There is good availability for supply and shipping. The factory is divided into four above-ground interconnected buildings with different functions. All objects are without basement and have only one floor. On the southern side of the plot is located a representative administrative part of the building, which surrounds the main factory building. It is possible to drive into the main production hall by a truck and to handle large and heavy glass panes by means of a bridge crane. The manufacturing process of gluing has high demands on the illumination of the premises, therefore it is illuminated by the Lightway Maximus roof skylights and the windows around the perimeter of the hall. This production hall is directly connected to the warehouse and joinery space. The construction system of the production objects is prefabricated, based on monolithic nibs. The part of the building, which serves as a warehouse has a brick walls. The eastern and most sloping part of the plot is filled with greenery. There is an artificial small lake in front of the administrative part of the building.
Description
Citation
LEBEDEV, I. Výroba akvárií Bukovany [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta stavební. 2020.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Architektura pozemních staveb
Comittee
doc. Ing. Miloš Lavický, Ph.D. - předseda, doc. Ing. arch. Petr Dýr, Ph.D. - místopředseda, Ing. arch. Lukáš Ležatka, Ph.D. - tajemník, Ing. arch. Adam Guzdek, Ph.D. - člen, Ing. Lubor Kalousek, Ph.D. - člen, Ing. arch. Jan Májek, Ph.D. - člen,
Date of acceptance
2020-06-26
Defence
Student úvodem prezentoval svůj projekt Výroba akvárií Bukovany. Byly přečteny posudky vedoucího a oponenta diplomové práce. Student reagoval na dotazy a připomínky oponenta: 1. Chybí údaj o velikosti a hmotnosti výrobků, zdůvodňující volbu těžkého mostového jeřábu? Jedná se individuální výrobu na míru. Ano, lze použít menší portálový, nicméně požadavek na jeřáb byl součástí zadání. 2. Vhodnost dvoukřídlých dveří mezi výrobní halou a stolárnou? Nebyly potřebné velké dveře. 3. Nevhodná stísněnost hygienického zařízení, zejména umýváren? Navrženo dle platných norem. Byl jste omezen hloubkou traktu? Ano, byl, pozemek je úzký. 4. Vysvětlete výhodnost navržených těžkých stropních panelů Spiroll nad ocelovou nosnou kcí administrativní budovy? Z důvodu velkého rozponu a požadované únosnosti. 5. Objasněte účel skladu, zda se jedná o sklad hotových výrobků nebo sklad materiálu pro stolárnu, odkud se výrobky expedují? Nejedná se o sklad stolárny. 6. Zdůvodněte výhody Vámi navrženého celoplošného zasklení místností 120 - 124 administrativní budovy? Jedná se reprezentativní prostor a denní místnost. Nechtěl na tom šetřit. Jak to zastíníte? Nedořešeno vhodně. Následovala odborná rozprava s dotazy komise: 1. Důvod natočení objektu v situaci a nerespektování daného řádu okolními budovami? 2.Dotazy k architektonickému detailu. 3. Výtky k zajištění stability předsazeného objektu. Chybí zavětrování. 4. Výtky k zakreslení vrat. 5. Jak je objekt vytápěn? Elektrický kotel a vzduchotechnika. 6. Absence vyústění vzduchu od VZT jednotky na střeše. 7. Jak se dostanete na provozní střechu? Ano, chybí. 8. Typ vegetace na fasádě? Břečťan. Doporučena byla kce pro pnutí. 9. Detaily u spirollů? Vhodnost použití i řešení s výhradami. 10. Dotazy ke specifikaci polystyrenů a jejich pevností. 11. Typy toalet a jejich zakreslení. 12. Jak budou široké dveře do WC kabinek? 13. Chybí v určitých částech základ. Student se snažil vcelku velmi dobře reagovat na připomínky oponenta a zdůvodňovat svoje navrhovaná řešení, rovněž na většinu otázek členů komise k předložené práci reagoval velmi dobře.
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO