Tělocvična Dolní Kounice

Abstract
Tématem bakalářské práce je návrh novostavby tělocvičny v Dolních Kounicích. Projekt navazuje na architektonickou studii, zpracovanou ve třetím ročníku v rámci předmětu AG035 - „Ateliérová tvorba 5“, a rozvíjí AG036 – „Komplexní projekt“ čtvrtého ročníku. Součástí je také výsledek práce předmětu AG028 – „Detail v architektuře 2“. Cílem práce bylo zpracování projektové dokumentace pro stavební povolení a projektové dokumentace pro provedení stavby s využitím CAD systémů. Samotný objekt tělocvičny je jednopodlažní budova zakopaná pod úroveň terénu tak, aby netvořila přílišnou bariéru pro místní vinařské sklípky nacházející se v návaznosti na parcelu. Objekt je přidružen k tamní základní škole s možným využitím i pro širokou veřejnost jak ke sportu, tak i ke společenským městským akcím. V budově se nachází hala splňující požadavky pro hraní republikové házené, malý sál a univerzální místnost. Součástí stavby je i 60 m dlouhá běžecká dráha se skokem dalekým, venkovní prostory školky, hřiště s umělým povrchem a letní kino. Stavba je se školou propojena podzemním tunelem. Pochozí střechy jsou dostupné místním vinařům, jejich zákazníkům a také veřejnosti.
The aim of the bachelor thesis is to design newly-built gymnasium in Dolní Kounice. The project follows on from the architectural study, elaborated in the third year of the subject AG035 - "Architectural design 5", and develops AG036 - "Complex Project" of the fourth year. It also includes the result of the work of the subject AG028 - "Detail in architecture 2". The task of the work was to process design documentation for building permission and design documentation for execution of work using CAD systems. The gymnasium building itself is a single-storey building buried below ground level, so it does not create an excessive barrier for local wine cellars located next to the plot. The building is affiliated with the local primary school with a possible use for the general public, both for sport and social city events. In the building there is a hall meeting requirements for playing national handball, small hall and a universal room. The construction also includes 60 metres long running track with broad jump, outdoor kindergarten, playground with synthetic surface and open-air cinema. The building is connected to the school through an underground tunnel. Walkable roofs are available to local winemakers, their customers and also to the public.
Description
Citation
PAVLIŠ, M. Tělocvična Dolní Kounice [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta stavební. 2020.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Architektura pozemních staveb
Comittee
doc. Ing. Milan Ostrý, Ph.D. - předseda, doc. Ing. arch. Petr Dýr, Ph.D. - místopředseda, Ing. arch. Viktor Svojanovský - tajemník, Ing. arch. Yvona Boleslavská, Ph.D. - člen, Ing. arch. Lukáš Ležatka, Ph.D. - člen, Ing. Radim Kolář, Ph.D. - člen,
Date of acceptance
2020-06-25
Defence
Tělocvična Dolní Kounice: Student prezentuje svoji bakalářskou práci. Situace, koncepce, půdorysy, řezy, pohledy, konstrukční a materiálové řešení. Otázky a připomínky oponenta: Kapacity šaten, jejich využití? Rozměry šaten? Řešení šatny a wc pro handicap? Výhledy z galerie a zpoza pilíře nosné kce? Řešení rozměrů schodiště, který je správné? Instalace zádržného systému na střeše? Otázky komise: Řešení podesty? Střet výškových úrovní ramp? Řešení vzniklých prostor v lichoběžníku? Řešení nakládání s dešťovými vodami? Řešení předprostoru hlavního vstupu? Proč byla volena dřevěná nosná kce a né jiná? Kotvení zábradlí do nosné dřevěné kce? Výměna LED světel? Student s velmi dobrým přehledem zaujímal odborná stanoviska ke všem připomínkám oponenta a velmi dobře reagoval i na všechny otázky členů komise, které byly k obhajované práci položeny.
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO