Obnova společenského domu Ronov nad Doubravou

Abstract
Náplní bakalářské práce bylo zhotovení dokumentace pro stavební povolení a části dokumentace pro provádění stavby na základě architektonické studie, která byla vypracována v předmětu AG34 – Ateliér architektonické tvorby IV. Předmětem této studie byla obnova a návrh nového využití sousedního objektu radnice. Objekt disponuje prostory tanečního sálu, restaurace a převýšeného podkroví. Objekt se snažili na konci minulého století zvětšovat a vylepšovat třemi etapami přístaveb, ale dnes v roce 2020 se prostory jeví stejně stísněné a poddimenzované. Proto se nehodnotné přístavby vzadu ve vnitrobloku zboří a nově navrženou přístavbu přes všechny podlaží dostavíme navázáním na stávající objekt. Parcela se nachází na Chittussiho náměstí, původní dům je součástí řadové zástavby. V bezprostřední blízkosti se nachází pseudogotická radnice a hostinec. Náměstí má parkový charakter. Náměstí dominuje kostel sv. Vavřince a obecní radnice. Pozemek je poměrně rovinný. Součástí řešeného území je obecní dvůr, který navazuje na školní zahradu. Z obecního dvoru je přístup k radnici, garáži, technickému zařízení obce a řešenému pozemku. Na náměstí se nachází základní vybavenost obce – obecní úřad, obchod, restaurace, hostinec, základní škola.
The aim of the thesis was to create documentation for building permit and a part of building design documentation, based on architectural study prepared insubject named AG34 – Architectural Design Studio IV. Main content of the study was reconstruction of the cultural house next to the main hall. Building contains dancing hall, restauration and high garret. Basic idea of the project was to deconstruct latest part of the buildings from courtyard. Today in year 2020 the spaces are small for new function and are not valuace. Thats why the latest parts will be break down. Building plot is located on Chittussi square. The original house is now standing between townhall and family house. At immediate proximity is located also resturations, school and church. Plot is quite flat and horizontal. Part of the project is also landfield inside courtyard, where also kids from school are playing.
Description
Citation
VENCLÍK, O. Obnova společenského domu Ronov nad Doubravou [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta stavební. 2020.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Architektura pozemních staveb
Comittee
doc. Ing. Milan Ostrý, Ph.D. - předseda, doc. Ing. arch. Juraj Dulenčín, Ph.D. - místopředseda, MgA. Natalie Chalcarzová - tajemník, Ing. arch. Viktor Svojanovský - člen, Ing. arch. Jiří Gerö, Ph.D. - člen, Ing. Lukáš Daněk, Ph.D. - člen,
Date of acceptance
2020-06-26
Defence
Student představil svou bakalářskou práci komisi pomocí multimediální prezentace. Dále reagoval na výtky a dotazy oponenta. Rozprava nad řešením krovu, dotaz na rozdíl mezi ležatou a stojatou stolicí. Na novém stropě nemá použití staré konstrukce hodnotu a smysl. Rozprava nad zúžením výtahové šachty hydroizolací, nesmí být zúžena. Dotaz na chráněnou únikovou cestu. Může tam být bar? Může tam být dřevěné schodiště - ne. Rozprava nad životností dřevěného schodiště. Rozprava nad větráním, nelze použít přirozené větrání. Rozprava nad stékáním vody z oken. Rozprava nad pohybem hendikepovaných v objektu, kde je jejich hygienické zázemí? Jak poznáte pravé a levé dveře? - student odpověděl rozpačitě. Rozprava nad zajištěním základů stávající budovy. Na připomínky oponenta reagoval student nepřesvědčivě, svoje řešení obhajoval nejistě a nebyl schopen je přijatelně zdůvodnit. Rovněž otázky položené členy komise nezodpověděl zcela dobře. Komise hodnotí kvalifikačním stupněm E/3.
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO