Bytový dům

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
C
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta stavební
Abstract
Cílem bakalářské práce je zpracování projektové dokumentace pro provádění stavby pro bytový dům v katastrálním území města Velká Bíteš s téměř nulovou spotřebou. Objekt se nachází na okraji města v zastavitelném území určeného pro bývání v bytových domech, na poměrně rovinaté parcele č. 2051. Jedná se o novostavbu v území, kde se již nacházejí bytové domy. Bytový dům je umístěný na okraji parcely a nijak svým objemem nenarušuje původní charakter zástavby. Objekt je navržený jako podsklepený bytový dům se třemi nadzemními podlažími, v kterých se nachází osm bytů. V prvním podlaží se nachází dva byty a v dalších dvou podlažích se nachází tři byty v každém podlaží. Sedm bytů je určených pro 3 až 4 členné rodiny, jeden byt v přízemí je řešený jako bezbariérový. Z důvodu zabezpečení parkovacích míst pro dopravu v klidě je nutné na pozemku vybudovat parkoviště, stejně tak je nutné vybudovat chodník pro chodce a místo pro uskladnění odpadu. Konstrukční systém objektu je stěnový, zděný z keramických tvárnic HELUZ. Stropy jsou řešeny ve stejném konstrukčním systému jako skládané stropy HELUZ MIAKO s doplněním ŽB desek v oblasti vykonzolování balkonů a oblasti schodiště. Střecha je plochá jednoplášťová.
Main objective of my bachelor’s thesis is elaborating design documentation for performs of structures for apartment building in cadastre unit town of Velká Bíteš with almost zero consumtion. Object is located on the edge of the town in built-up area designated for living in apartment houses, on quiet flat plot number 2051. Apartment house is located on the edge of the plot and no its volume does not disrupt original charakter surrounding buildings. Object is designed like apartment house with a cellar and 3 above-ground floor containing 8 apartment units. Ground floor contains 2 apartment units and the other two floor contains 3 apartment units in each floor. 7 apartment units are designated for 3 to 4 members of families, 1 apartment unit in ground floor is designated like a accessible flat. To ensure parking space for transport is necessary to built a parking place, pedestrian walkway and space for waste storage. Structural system is wall and masonry system made from clay bricks HELUZ. Ceilings solved in the same construction system like a ¨put together¨ceilings HELUZ MIAKO with addition reinfored concrete slab in area of cantilever balcony slab and area of stairs. Roof is designed like a warm flat roof.
Description
Citation
BÍLA, M. Bytový dům [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta stavební. 2020.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Pozemní stavby
Comittee
prof. Ing. Jitka Mohelníková, Ph.D. - předseda, Ing. Petra Berková, Ph.D. - místopředseda, Ing. Ondřej Pilný - tajemník, Ing. Tereza Rochlová - tajemník, Ing. Ondřej Fuciman, Ph.D. - člen, Ing. František Vlach, Ph.D. - člen, Ing. arch. Luboš Eliáš - člen, Ing. Lukáš Pobořil - člen,
Date of acceptance
2020-06-24
Defence
Začátek obhajoby - 24. 06. 2020 8:44 Student si připravil prezentaci své bakalářské závěrečné práce v programu PowerPoint. Součástí prezentace byla lokalizace objektu, situační výkres širších vztahů, základní popis objektu, dispoziční řešení 1.NP, dispoziční řešení 2.NP, konstrukční řešení objektu s kompletním popisem a axonometrickým pohledem, architektonické řešení, detail řešení napojení monolitického schodiště, vizualizace a poster. Student si připravil odpovědi v reakci na otázky oponenta, které zahrnul do prezentace. Konec obhajoby - 24. 06. 2020 8:59 Hodnocení: C Student se snažil vcelku velmi dobře reagovat na připomínky oponenta a zdůvodňovat svoje navrhovaná řešení, rovněž na většinu otázek členů komise k předložené práci reagoval velmi dobře.
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO