Bytový dům Polička

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
A
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta stavební
Abstract
Bakalářská práce zpracovává projektovou dokumentaci pro provedení novostavby bytového domu. Navrhovaný objekt se nachází na jihovýchodním okraji města Polička v nově budované lokalitě pro bydlení. Bytový dům je navržen jako samostatně stojící objekt s třemi nadzemními a jedním podzemním podlažím v rovinatém terénu. V objektu se nachází celkem 9 bytových jednotek o dispozicích 3+KK, 2+KK a 1+KK. Všechny byty kromě bezbariérového mají terasu nebo lodžii a ke každému bytu náleží sklepní kóje umístěná v suterénu domu. V suterénu se dále nachází technická místnost, dílna, kolárna a kočárkárna a společná místnost. Bytový dům je založen na železobetonových základových pasech. Svislé nosné konstrukce jsou navrženy z keramických tvárnic, v suterénu ze ztraceného bednění. Stropní konstrukce jsou monolitické železobetonové desky. Obvodové zdivo nad úrovní terénu je zatepleno kontaktním zateplovacím systémem ETICS. Zastřešení objektu je řešeno plochými střechami, přičemž nad 2.NP se jedná o vegetační střechu s terasou, nad 3.NP bude nepochozí plochá střecha s hydroizolačním souvrstvím z asfaltových pásů.
This bachelor thesis encompasses project documentation of build execution of a new apartment building. Designed building is located on the southeastern OKRAJI of Policka in a newly built location. The apartment building is designed as a detached building with three above-ground and one underground floor in a flat terrain. The building has a total of 9 residential units with layouts of 3 + KK, 2 + KK and 1 + KK. All apartments except the barrier-free have a terrace or loggia and each apartment has a cellar located in the basement of the house. In the basement there is also a technical room, workshop, bicycle and carriage house and a common room. The apartment building is based on reinforced concrete foundation strips. The vertical load-bearing structures are designed from ceramic blocks, in the basement from lost formwork. The ceiling structures are monolithic reinforced concrete slabs. Perimeter masonry above ground level is insulated with the ETICS contact thermal insulation system. The roofing of the building is solved by flat roofs, while above the 2nd floor it is a vegetation roof with a terrace, above the 3rd floor there will be a non-walkable flat roof with a waterproofing layer made of asphalt strips.
Description
Citation
BOUŠKOVÁ, Z. Bytový dům Polička [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta stavební. 2020.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Pozemní stavby
Comittee
doc. Ing. Milan Ostrý, Ph.D. - předseda, doc. Ing. Ladislav Štěpánek, CSc. - místopředseda, Ing. Vendula Kvapilová - tajemník, Ing. Martin Pilinszki - tajemník, Ing. Monika Manychová, Ph.D. - člen, Ing. Ondřej Fuciman, Ph.D. - člen, Ing. Miroslav Maňas - člen, Ing. Radim Kolář, Ph.D. - člen,
Date of acceptance
2020-06-23
Defence
Student předvedl svou práci pomocí powerpointové prezentace. Během obhajoby práce uvedl: - umístění stavby, lokalitu, - základní půdorysy objektu, popis provozu, - konstrukční řešení stavby, - materiálové řešení stavby, - pohledy a 3D vizualizaci objektu. Student dále objasnil a zodpověděl následující dotazy a připomínky oponenta práce: - kótování koordinačního výkresu, - odvodnění zpevněných ploch, - souvrství střešní krytiny, ochrana proti sání větru, - rozdíl mezi vpustí a vtokem, - využití plynu v objektu, a zásobování vodou v objektu. Studentka dále zodpověděla na dotazy a připomínky členů komise, a to zdůvodnění vaření plynem.
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO