Bytový dům Vinařská

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
D
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta stavební
Abstract
Předmětem této bakalářské práce je návrh bytového domu v Brně, v ulici Vinařská. Objekt je osazen ve svahu, má tři nadzemní podlaží a jedno podlaží podzemní. Bytový dům je obdélníkového půdorysného tvaru s předstupujícím vstupem ze severní strany a lodžiemi na jižní fasádě. Dům je tvořen osmi bytovými jednotkami a sklepem v suterénu. Obvodové zdivo je ze zatepleného keramického zdiva a na ustupujících částech okolo oken je použita větraná fasáda. Stropy jsou řešeny jako železobetonové monolitické desky. Nosnou konstrukci střechy tvoří hambálkový krov a střešní plášť je z plechové krytiny.
The subject of this bachelor thesis is the design of apartmnet house in Brno, in Vinařská street. The building is placed on sloping terrain, has three floors and one basement. Apartment building has rectangular shape with north-facing entarance and loggies at south facade. The house is designed as eight dwelling units and cellar. External walls are made as clay masonry with thermal insulation and area around windows is designed as ventilated facade. Ceiling structures are reinforced concrete slabs. The supporting construction of roof is made of roof truss with collar beam and then there is metal roofing.
Description
Citation
IRRA, M. Bytový dům Vinařská [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta stavební. 2020.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Pozemní stavby
Comittee
doc. Ing. Libor Matějka, CSc., Ph.D., MBA - předseda, Ing. Radim Kolář, Ph.D. - místopředseda, Ing. Jindřich Woytela - tajemník, Ing. Daniel Skřek - tajemník, Ing. Monika Manychová, Ph.D. - člen, Ing. Dagmar Donaťáková - člen, Ing. Danuše Čuprová, CSc. - člen,
Date of acceptance
2020-06-24
Defence
Student představil svoji bakalářskou práci formou prezentace následovně: - Umístění stavby, lokalitu, situace stavby - Dispoziční řešení budovy, popis provozu - Architektonické řešení budovy - Konstrukční řešení budovy - Materiálové řešení - Pohledy a 3D vizualizace Na závěr své prezentace student objasnil a zodpověděl následující dotazy a připomínky oponenta: - Ochranná pásma v situaci? - Jak jsou řešeny vsakovací jímky z dešťových vod? - Je zajištěna dostatečná podchodná výška do sklepa? - Jak jsou na objektu řešeny poštovní schránky? - Vestavěné skříně nejsou navrženy celou výšku místnosti? - Splňují dveře od bytu minimální vzdálenost od schodiště? - Jak je řešeno provětrání mezistřešního prostoru? - Zdůvodněte navrženou výšku a šířku základů? - Dalo by se i jinak řešit ukotvení falešně zalomené krokve s ohledem na neporušení atiky kvůli těsnosti? - Zdůvodněte volbu nástřešního okapového žlabu. - Jak je řešeno umístění sněhových háků?
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO