Bytový dům

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
B
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta stavební
Abstract
Cílem bakalářské práce je zpracování projektové dokumentace návrhu bytového domu v obci Pustiměř. Objekt je navržen jako samostatně stojící. Má obdélníkový tvar a je zastřešen plochou jednoplášťovou střechou. V prvním nadzemním podlaží se nachází zázemí domu a garáže, další parkovací stání jsou zajištěna na pozemku. Patra 2.NP, 3.NP, 4.NP slouží pro bydlení a celkem se zde nachází 6 bytových jednotek, každá o velikosti 4+kk. Bytový dům je zděný opatřený kontaktním zateplovacím systémem, 1.NP ze ztraceného bednění BEST vylitého betonem a vyvázaného armaturou a 2.NP až 4.NP z pórobetonových tvránic YTONG. Stropní konstrukce je železobetonová monolitická. Součástí projektové dokumentace je také základní posouzení objektu z hlediska stavební fyziky.
The aim of the bachelor's thesis is the elaboration of project documentation for the design of an apartment building in the village of Pustiměř. The building is designed as a detached house. It has a rectangular shape and is covered by a flat single-skin roof. On the first floor there is a background of the house and a garage, other parking spaces are provided on the plot. The floors of the 2nd floor, 3rd floor, 4th floor are used for living and there are a total of 6 housing units, each with a size of 4 + kk. The apartment building is brick with a contact thermal insulation system, the 1st floor made of lost BEST formwork cast in concrete and tied with fittings, and the 2nd floor made to the 4th floor made of YTONG aerated concrete blocks. The ceiling structure is reinforced concrete monolithic. Part of the project documentation is also a basic assessment of the building in terms of building physics.
Description
Citation
JACHAN, R. Bytový dům [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta stavební. 2020.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Pozemní stavby
Comittee
doc. Ing. Libor Matějka, CSc., Ph.D., MBA - předseda, Ing. Sylva Bantová, Ph.D. - místopředseda, Ing. Jindřich Woytela - tajemník, Ing. Daniel Skřek - tajemník, Ing. Petr Jelínek, Ph.D. - člen, Ing. Petra Berková, Ph.D. - člen, Ing. Dagmar Donaťáková - člen,
Date of acceptance
2020-06-23
Defence
Student představil svoji bakalářskou práci formou prezentace následovně: - Umístění stavby, lokalitu, situace stavby - Dispoziční řešení budovy, popis provozu - Architektonické řešení budovy - Konstrukční řešení budovy - Materiálové řešení - Pohledy a 3D vizualizace Na závěr své prezentace student objasnil a zodpověděl následující dotazy a připomínky oponenta: - Jak bude řešeno odvodnění zpevněných ploch? - Jak bude upravena plocha před vstupem do objektu? Jak se zakreslují sekční garážová vrata? - Je vhodné používat stejnou omítku po celé výšce objektu? - Je vhodné mít omítku v soklové části? - Jak se značí prostupy v základech pro inženýrské sítě? - Jak se dá lépe vyřešit podklad pod venkovní parapet místo PU tmele? - Stačí použití pouze jednoho zařízení autonomní detekce a signalizace?
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO