Rodinný dům s logopedickou ambulancí

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
B
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta stavební
Abstract
Bakalářská práce se zabývá vypracováním projektové dokumentace pro provádění stavby. Jedná se o samostatně stojící rodinný dům pro čtyřčlennou rodinu s dvěma dětmi, jehož součástí je i logopedická ambulance. Objekt je členěn do dvou nadzemních a jednoho podzemního podlaží. Podzemní podlaží bude řešeno jako technické zázemí. V 1 NP se nachází obytná část. Dále se zde nachází logopedická ambulance s čekárnou a samostatným vstupem, která je řešena bezbariérově. Ve 2 NP se nachází pobytová část. Součástí domu je garáž s parkováním pro jeden osobní automobil a tři parkovací místa před domem, z nichž jedno je řešeno bezbariérově. K domu patří také zahrada situovaná na jih. Z konstrukčního hlediska je svislý nosný systém proveden z broušených cihelných bloků typu THERM s minerální izolací. Stropy jsou tvořeny z polomontovaného keramického stropu typu THERM a strop nad částí 1 NP a nad 2 NP je dělaný z železobetonu. Střecha nad garáží je udělaná jako vegetační a nad 2 NP je plochá střecha s klasickým pořadím vrstev.
A topic of this Bachelor thesis is developing a design documentation for building site. It´s a detached house for a family of four members with two children, which part is a speech therapy clinic. It is structured to two floors - ground floor and first floor, and basement. We can find a kitchen and living room on the ground floor. In another part of the ground floor is situated a speech therapy clinic and waiting room. Speech therapy clinic have a separate entrance. The speech therapy clinic is solved as accessible. The first floor is made as living area only. A part of the family house with speech therapy clinic is a garage for one car. We can find three parking spots in the car park in front of the house. One of the spots is solved as accessible. The garden is situated on the south side of the house. From a construction part a vertical supporting system is made from ground brick block type THERM with mineral isolation inside. Upon the basement and ground floor there is a floor with precast planks, upon the part of the ground floor and the first floor there is a plate floor. Upon the garage there is a green roof and upon the first flor there is a warm flat roof.
Description
Citation
KOLÁŘÍKOVÁ, E. Rodinný dům s logopedickou ambulancí [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta stavební. 2020.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Pozemní stavby
Comittee
doc. Ing. Karel Šuhajda, Ph.D. - předseda, Ing. František Vajkay, Ph.D. - místopředseda, Ing. Bc. Aneta Aya Hnízdilová - tajemník, Ing. Jan Vystrčil - tajemník, Ing. arch. Ivana Utíkalová - člen, Ing. Petr Jelínek, Ph.D. - člen, Ing. Jan Müller, Ph.D. - člen, Ing. Bohuslav Brukner - člen,
Date of acceptance
2020-06-24
Defence
- popis vybrané lokality, vizualizace RD s provozovnou - základní informace o objektu, kapacita, počet podlaží - dispoziční řešení - bližší popis jednotlivých oddílů stavby, konstrukční řešení, způsob založení objektu, základní popis svislých konstrukcí, stropních konstrukcí, schodiště a střechy, materiálové řešení - popis vnějšího vzhledu budovy, popis použitých výplní otvorů v obvodových stěnách - orientace ke světovým stranám, osazení objektu do terénu otázky oponenta - koordinační situace, odstupové vzdálenosti, vymezení zastavitelné plochy, uliční čára - poloha a osazení věncovky, stabilizace - detail - řešení atiky - podepření podkladního betonu, - kombinace monolitického stropu a stropu montovaného či polomontovaného
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO