Bytový dům

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
A
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta stavební
Abstract
Bakalářská práce se zabývá projektem bytového domu ve Městě Svitavy. Jedná se o samostatně stojící čtyř podlažní objekt. První patro slouží jako technické zázemí objektu a skladovací prostory. Další tři patra jsou určena pro bytové jednotky. V každém patře jsou umístěny dvě bytové jednotky o velikosti bytů je 3+1. Komunikační prostor tvoří schodiště s výtahem v zrcadle. Celý bytový dům je vyzděn ze zdících prvků Porotherm s kontaktním zateplovacím systémem. Stropní konstrukce jsou řešeny jako monolitické železobetonové desky. Střecha bytového domu je jednoplášťová plochá. Součástí projektové dokumentace jsou i všechna nutná posouzení z hlediska stavební fyziky.
This bachelor´s thesis deals with a project of apartment building in city Svitavy. The building is detached and has four floors. The first floor serves as technical background and storage facility for building. Next three floors are used for housing. In every floor are situated two residential units. Each flat includes three rooms and kithen. Communications space is made of stairs and elevator. Whole residental building is build with the Porotherm masonry components and contact thermal insulation system. The structures of ceiling are made of reinforced concrete slabs. The roof of building is flat. Part of project documentation are basic assessment in terms of building physics.
Description
Citation
MAKOVSKÝ, M. Bytový dům [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta stavební. 2020.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Pozemní stavby
Comittee
doc. Ing. Libor Matějka, CSc., Ph.D., MBA - předseda, Ing. Radim Kolář, Ph.D. - místopředseda, Ing. Jindřich Woytela - tajemník, Ing. Daniel Skřek - tajemník, Ing. Monika Manychová, Ph.D. - člen, Ing. Dagmar Donaťáková - člen, Ing. Danuše Čuprová, CSc. - člen,
Date of acceptance
2020-06-24
Defence
Student představil svoji bakalářskou práci formou prezentace následovně: - Umístění stavby, lokalitu, situace stavby - Dispoziční řešení budovy, popis provozu - Architektonické řešení budovy - Konstrukční řešení budovy - Materiálové řešení - Pohledy a 3D vizualizace Na závěr své prezentace student objasnil a zodpověděl následující dotazy a připomínky oponenta: - Z jakého důvodu nelze zasakovat dešťovou vodu na pozemku? Hraje v tom roli propustnost zeminy? - Jak povedete svodné potrubí od umyvadla a vany? Půjde napojit do šachet? - Jak zajistíte tuhý podklad pod vnější parapet? Je zvolený izolant na fasádě dostatečně tuhý pro podklad parapetu?
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO