Rodinný dům s projekční kanceláří

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
E
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta stavební
Abstract
Tato bakalářská práce se zabývá návrhem novostavby rodinného domu v Bohumíně. Jedná se o částečně podsklepený objekt, který má dvě nadzemní podlaží. Pozemek je téměř rovinatý a nachází se v zastavěném území obce. Objekt je navržen pro čtyř člennou rodinu. Konstrukční systém je zděný z broušených cihelných bloků Porotherm a stropy jsou monolitické železobetonové. Střecha nad prvním podlažím je plochá vegetační a nad druhým podlažím je navržena jednoplášťová plochá střecha. Projekt byl navržen dle požadovaných norem a obsahuje projektovou dokumentaci o provádění stavby.
This bachelor´s thesis describes the desgine of detached house with design room in Bohumín. It is a building with partial basement and with two above-ground floors. The land is almost flat and is located in built-up area of the village. House is designed for four member family. The building is designed of strustural systém of ceramic block Porotherm and the ceilings are from monolithic. The roof above the first floor is designed as a flat vegetation roof and above the second floor is designed as a flat roof. The project was designed according to the required standards and includes project documentation for the construction.
Description
Citation
MARYŠKOVÁ, E. Rodinný dům s projekční kanceláří [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta stavební. 2020.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Pozemní stavby
Comittee
doc. Ing. Jan Pěnčík, Ph.D. - předseda, Ing. David Bečkovský, Ph.D. - místopředseda, Ing. arch. Veronika Vacenovská - tajemník, Ing. Ondřej Nespěšný - tajemník, Ing. Roman Brzoň, Ph.D. - člen, Ing. Markéta Sedláková, Ph.D. - člen, Ing. Eva Fajkusová - člen,
Date of acceptance
2020-06-23
Defence
Studentka představila svou bakalářskou práci pomocí powerpointové prezentace, představila umístění objektu, konstrukční, materiálové a dispoziční řešení objektu bytového domu. Studentka dále odpovídala na dotazy oponenta: - řez A-A´ není dostatečně vypracovaný - jak je vyřešeno vyústění digestoře? - nevhodné a matoucí zakreslení keramického obkladu - schází zakreslení všech rýh v základových konstrukcích - proč jsou navrženy excentrické základy? - rozdíl mezi spádováním ploché střechy z betonu a ze spádových klínů - scházející výška tepelné izolace u atiky - spádování ploché střechy u komínu, vhodnost polohy komínu vzhledem k umístění ke střešnímu vtoku - skladba S7 není v souladu - uveďte, jaká má být výška odpadního potrubí nad střešní rovinou - deska D5 ve stropní konstrukci je uložená v opačném směru - schází předběžný výpočet desek Na připomínky oponenta reagoval student nepřesvědčivě, svoje řešení obhajoval nejistě a nebyl schopen je přijatelně zdůvodnit. Rovněž otázky položené členy komise nezodpověděl zcela dobře.
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO