Rodinný dům s provozovnou

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
E
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta stavební
Abstract
Předmětem bakalářské práce je zpracování projektové dokumentace pro provádění stavby rodinného domu s provozovnou. Tento objekt je navržen v mírně svažitém terénu v okrajové části obce Holasice, Brno-venkov. Rodinný dům má částečné podsklepení a dvě nadzemní podlaží. Provozovna je řešena jako jednopodlažní objekt s vlastním přístupem z komunikace a bude využívána k projekčním účelům. Objekt je založen na základových pasech z prostého betonu. Svislé konstrukce jsou navrženy z keramických tvárnic. Suterénní obvodové zdivo bude chráněno vrstvou ztraceného bednění. Střecha je navržena sedlová, nad garáží je střecha plochá s vegetační plochou. Stropní konstrukce jsou tvořeny jako monolitické, železobetonové.
The subject of the bachelor thesis is the processing of project documentation for the construction of a family house with an establishment. This building is designed in a slightly sloping terrain on the edge part of the village Holasice, part of Brno-countryside. The family house has a partial basement and two floors. Establishment is designed as a single-storey building with own access from the road and will be used for design activities. The building is based on plain concrete strip. Vertical structures are designed from ceramic blocks. Vertical stuctures of the basement will be also protected by a layer of permanent blocks. The roof of the family house is designed as a gable, above the garage is a flat roof with a vegetation area. Ceiling structures are made of monolithic, reinforced concrete.
Description
Citation
POKORNÝ, D. Rodinný dům s provozovnou [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta stavební. 2020.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Pozemní stavby
Comittee
prof. Ing. Jitka Mohelníková, Ph.D. - předseda, Ing. Tomáš Petříček, Ph.D. - místopředseda, Ing. Tereza Rochlová - tajemník, Ing. Ondřej Pilný - tajemník, Ing. Ing. Petr Kacálek, Ph.D. - člen, Ing. František Vlach, Ph.D. - člen, Ing. arch. Luboš Eliáš - člen, Ing. Lukáš Pobořil - člen,
Date of acceptance
2020-06-23
Defence
Začátek obhajoby - 23. 06. 2020 13:18 Student si připravil prezentaci své bakalářské závěrečné práce v programu PowerPoint. Součástí prezentace bylo seznámení s obsahem, lokalizace objektu s popisem obce, aktuální fotodokumentace pozemku, základní popis objektu, dispoziční řešení 1.PP, dispoziční řešení 1.NP, dispoziční řešení 2.NP, konstrukční řešení, architektonické řešení a vizualizace. Student si připravil odpovědi v reakci na otázky oponenta, které zahrnul do prezentace. Otázky komise: 1) Jak je vynášena vnitřní nosná stěna z 1.NP, která je vidět v řezu A-A´? 2) Jak je osvětlen prostor schodiště? 3) Je napojení základových konstrukcí z hlediska návaznosti pasů a podkladního betonu správné? Konec obhajoby - 23. 06. 2020 13:40 Hodnocení: E Na připomínky oponenta reagoval student nepřesvědčivě, svoje řešení obhajoval nejistě a nebyl schopen je přijatelně zdůvodnit. Rovněž otázky položené členy komise nezodpověděl zcela dobře.
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO