Bytový dům v Lanškrouně

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
A
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta stavební
Abstract
Bakalářská práce se věnuje návrhu projektové dokumentace pro provádění stavby bytového domu v Lanškrouně. Cílem práce je vyřešit dispozici budovy a navrhnout vhodný konstrukční systém. Projektová dokumentace je zpracována v souladu s platnými právními a technickými předpisy. Pro její zpracování je využito programu AutoCAD. Navržená budova má tři nadzemní podlaží a je částečně podsklepena. Bytový dům má 8 bytových jednotek, z nichž jedna je navržena pro osoby s omezenou schopností pohybu. Svislé nosné konstrukce nad terénem jsou z keramického zdiva, v suterénu je zdivo ze ztraceného bednění. Stropní konstrukci tvoří železobetonová monolitická deska. Bytový dům je zastřešen jednoplášťovou plochou střechou. Objekt je založen na základových pasech.
This bachelor thesis concerns the design documentation for the construction of an apartment building in Lanškroun. The aim of the thesis is work out a layout of the building and design a suitable construction system. Design documentation complies with valid standards and regulations. The program AutoCAD was used for processing. The proposed building has three storeys and a partial basement. The apartment building has 8 flats and one of them is designed for a barrier-free. The vertical refit works above ground are designed as clay masonry, masonry consists of permanent formwork in the basement. Horizontal ceiling structures are designed as a monolithic reinforced concrete slab. The apartment building is covered warm flat roof. The building is based on foundation strips.
Description
Citation
ROUSKOVÁ, R. Bytový dům v Lanškrouně [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta stavební. 2020.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Pozemní stavby
Comittee
prof. Ing. Jitka Mohelníková, Ph.D. - předseda, Ing. Petra Berková, Ph.D. - místopředseda, Ing. Ondřej Pilný - tajemník, Ing. Tereza Rochlová - tajemník, Ing. Ondřej Fuciman, Ph.D. - člen, Ing. František Vlach, Ph.D. - člen, Ing. arch. Luboš Eliáš - člen, Ing. Lukáš Pobořil - člen,
Date of acceptance
2020-06-24
Defence
Začátek obhajoby - 24. 06. 2020 14:30 Student si připravil prezentaci své bakalářské závěrečné práce v programu PowerPoint. Součástí prezentace bylo představení obsahu prezentace, lokalizace objektu, dispoziční řešení 1.S, dispoziční řešení 1.NP, dispoziční řešení 2.NP, konstrukční řešení, architektonické řešení a vizualizace exteriéru s posterem. Student si připravil odpovědi v reakci na otázky oponenta, které zahrnul do prezentace. Otázky komise: 1) Bude instalován u vstupních dveří samozavírač? Konec obhajoby - 24. 06. 2020 14:40 Hodnocení: A Student s dokonalým přehledem zaujímal odborná stanoviska ke všem připomínkám oponenta a výborně reagoval i na všechny otázky členů komise, které byly k obhajované práci položeny.
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO