Bytový dům v Uherském Hradišti

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
B
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta stavební
Abstract
Bakalářská práce se zabývá konstrukčním a dispozičním řešením novostavby bytového domu v Uherském Hradišti na parcele č. 885/1 v ulici Zahrádky. Jedná se o podsklepený objekt s třemi nadzemními podlažími. V nadzemních podlažích se nachází 10 bytů, v podzemním podlaží jsou společné prostory domovního vybavení a sklepní koje pro jednotlivé byty. Přízemí tvoří 3 bytové jednotky, úklidová místnost a kočárkárna. V druhém nadzemním podlaží se nachází 4 bytové jednotky a ve třetím podlaží jsou 3 bytové jednotky. Budova je založena na základových pasech z prostého betonu. Svislý konstrukční systém je v nadzemní části tvořen keramickými tvárnicemi a v podzemní části ztraceným bedněním BEST, vodorovné konstrukce je provedena z keramobetonu. Zastřešení objektu tvoří jednoplášťová plochá střecha. Pozemek, na kterém je plánovaná výstavba, je po celé ploše travnatý. Vstup do objektu je situován z východní strany. Projektovaná ubytovací kapacita je pro 24 osob. K objektu přiléhá parkovací plocha o 17 parkovacích míst, z toho 1 je pro osoby s omezenou schopností pohybu.
The bachelor's thesis deals with the construction and layout of a newly built apartment building in Uherské Hradiště on plot no. 885/1 in Zahrádky Street. This is a basement building with above-ground floors. There are 10 flats on the upper floors in the basement there are common areas of home equipment and cellars for individual flats. The ground floor consists of 3 residential units a cleaning room and a carriage house. There are 4 residential units on the second floor and there are on the third floor 3 housing units. The building is based on simple concrete foundation strips. The vertical construction system consists of ceramic blocks in the above-ground part and BEST formwork in the underground part the horizontal construction is made of ceramic concrete. The roof of the building consists of a single-skin flat roof. The land on which construction is planned is grassy over the entire area. The entrance to the building is situated on the east side. The projected accommodation capacity is for 24 people. Adjacent to the building is a parking area about 17 parking spaces, of which 1 is for people with reduced mobility.
Description
Citation
SVÍZELA, M. Bytový dům v Uherském Hradišti [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta stavební. 2020.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Pozemní stavby
Comittee
doc. Ing. Miloš Kalousek, Ph.D. - předseda, Ing. Lubor Kalousek, Ph.D. - místopředseda, Ing. Jan Osička - tajemník, Ing. Klára Hobzová - tajemník, Ing. Jindřich Sobotka, Ph.D. - člen, Ing. Zdeněk Janík - člen, Ing. Tomáš Petříček, Ph.D. - člen, Ing. Radim Smolka, Ph.D. - člen,
Date of acceptance
2020-06-24
Defence
Student odpověděl na otázky kladené oponentem. Je třeba navrhovat drenážní potrubí, když máte propustnou zeminu? Jak se dá dosáhnout sklonu drenážního potrubí? Proč jste zvolit tento typ střechy? Hodnocení: Student s velmi dobrým přehledem zaujímal odborná stanoviska ke všem připomínkám oponenta a velmi dobře reagoval i na všechny otázky členů komise, které byly k obhajované práci položeny.
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO