Rodinný dům, Horní Lhota

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
A
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta stavební
Abstract
Předmětem bakalářské práce je vypracování projektové dokumentace pro provádění stavby rodinného domu s provozovnou v podobě projekční kanceláře v Horní Lhotě u Luhačovic. Jedná se o samostatně stojící objekt, který je částečně zapuštěn do svažitého terénu. Budova je částečně podsklepena, dále má jedno nadzemní podlaží a obytné podkroví. Funkčně je členěna na dvě části, a sice rodinný dům pro pětičlennou rodinu a projekční kancelář pro čtyři pracovníky, která je pouze jednopodlažní. Obě části jsou vzájemně propojeny. Konstrukčně je budova navržena jako tradiční zděná stavba, obvodové suterénní zdivo je z betonových tvarovek ztraceného bednění, vnitřní suterénní zdivo a stejně tak zdivo 1NP a Podkroví je z cihelných tvárnic. Stropní konstrukce jsou navrženy jako polomontované konstrukce systému Miako s betonovou zálivkou. Střešní konstrukce rodinného domu je řešena jako tradiční dřevěný krov se středovými vaznicemi, které jsou vynášeny zdivem v Podkroví. Je navržena nadkrokevní izolace s přiznanými krokvemi v interiéru. Střešní konstrukce provozovny je jednoplášťová plochá střecha se spádem 3 %, odvodnění je zajištěno pomocí okapového žlabu, který je situován na severozápadní hraně, která není opatřena atikou. Fasáda objektu bude provedena jako provětrávaná, povrchová úprava je kombinace betonového a dřevěného obkladu.
The aim of the bachelor´s thesis is to develop the design documentation for the construction of the detached house with an establishment which is a design office. It is single-family home which is half-buried into the sloping terrain. The building has partial basement, one ground floor and attic rooms. Functionally it is divided into two parts, which are detached house for five-member family and design office for four colleagues, the design office is single-storey. Both parts are connected. The structure of the building is proposed as traditional masonry building, the external walls in the basement are from concrete blocks of permanent formwork. The internal walls in the basement and also the walls on the ground floor and in attic rooms are from brick blocks. The floor-structures are proposed as half-prefabricated rib-and-filler system Miako with concrete grout. The roof structure of the detached house is designed as traditional timber roof truss with middle purlins, which are supported by walls in attic rooms. There is proposed insulation over rafters with exposed rafters in the interior. The roof structure of the design office is warm flat roof with a 3% slope, the roof drainage is provided by rain gutter, which is situated in the north-west side, where is no parapet wall. The facade of the building will be made as ventilated, external wall finish is combination of concrete and timber cladding.
Description
Citation
ŠENOVSKÝ, J. Rodinný dům, Horní Lhota [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta stavební. 2020.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Pozemní stavby
Comittee
doc. Ing. Miloš Lavický, Ph.D. - předseda, Ing. Petr Beneš, CSc. - místopředseda, Ing. Michal Novák - tajemník, Ing. Michal Navrátil - tajemník, Ing. arch. Ivana Košíčková, Ph.D. - člen, Ing. Radim Smolka, Ph.D. - člen, Ing. Pavel Příborský - člen, Ing. Dáša Sukopová - člen,
Date of acceptance
2020-06-23
Defence
Student zahajuje svoji prezentaci. Popisuje umístění objektu v obci Horní Lhota, popisuje funkční řešení rodinného domu s provozovnou, konstrukční řešení objektu, stropní konstrukce, konstrukce krovu, dále dispoziční řešení objektu s popisem technického vybavení, provětrávanou fasádu. Student odpovídá na dotazy oponenta a doplňující dotazy komise.
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO