Rodinný dům s provozovnou

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
A
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta stavební
Abstract
Předmětem této bakalářské práce je projektová dokumentace rodinného domu s provozovnou. Stavba je situována v obci Pohořelice, v zástavbě rodinných domů. Objekt je tvořen ze dvou částí. Rodinný dům pro čtyřčlennou rodinu a kavárna. Stavba je nepodsklepená, rodinný dům je dvojpodlažní a provozovna jednopodlažní. Celý objekt je založen na základové desce, pod kterou se nachází tepelněizolační vrstva keramického kameniva. Nosný systém objektu je z vápenopískových cihel. Zastřešení je realizováno pomocí pultových sbíjených vazníků. Jedná se o střechu dvouplášťovou, krytina je skládaná betonová. Stropy v rodinném domě jsou převážně tvořeny stropními panely FILIGRAN. Strop nad kavárnou je lehkého typu, zavěšená konstrukce na sbíjených vaznících. Součástí projektové dokumentace je požárně bezpečnostní posouzení, tepelně technické posouzení a posouzení z hlediska akustiky a denního osvětlení.
The subject of this bachelor’s thesis is the project documentation of detached house with business premises. The object is located in town Pohořelice, in the area of detached houses. Object consists of two parts. House for four family members and cafe. The building is non-basement. Family house has two floors, cafe has one floor. Whole object is founded on reinforced concrete slab, under which is located a layer of ceramic aggregate. Bearing system is from Calcium silicate masonry units. Roof construction consists of roof trusses. It is covered with concrete roof tiles. Ceilings within the family house are mostly made of FILIGRAN panels. The cafe ceiling is light type, hung up construction on roof trusses. The project documentation includes fire safety assessment, thermal assessment, acoustic assessment and the daylighting assessment.
Description
Citation
TRUČKA, J. Rodinný dům s provozovnou [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta stavební. 2020.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Pozemní stavby
Comittee
prof. Ing. Jitka Mohelníková, Ph.D. - předseda, Ing. Tomáš Petříček, Ph.D. - místopředseda, Ing. Tereza Rochlová - tajemník, Ing. Ondřej Pilný - tajemník, Ing. Ing. Petr Kacálek, Ph.D. - člen, Ing. František Vlach, Ph.D. - člen, Ing. arch. Luboš Eliáš - člen, Ing. Lukáš Pobořil - člen,
Date of acceptance
2020-06-23
Defence
Začátek obhajoby - 23. 06. 2020 9:53 Student si připravil prezentaci své bakalářské závěrečné práce v programu PowerPoint. Součástí prezentace bylo představení objektu, umístění objektu, dispoziční řešení objektu, dispoziční řešení 1.NP, dispoziční řešení 2.NP, konstrukční řešení objektu popsané na řezu A-A´, představení interiéru a vizualizací pomocí 3D snímků. Student si připravil odpovědi v reakci na otázky oponenta, které zahrnul do prezentace. Otázky komise: 1) Jak vypadá objekt z exteriéru? Konec obhajoby - 23. 06. 2020 10:08 Hodnocení: A Student s dokonalým přehledem zaujímal odborná stanoviska ke všem připomínkám oponenta a výborně reagoval i na všechny otázky členů komise, které byly k obhajované práci položeny.
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO