Bytový dům u Placu

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
B
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta stavební
Abstract
Zadáním bakalářské práce je vypracování projektové dokumentace pro stavební povolení. Bytový dům je umístěný na mírně svažitém terénu. Objekt se skládá ze čtyř nadzemních podlaží a je celoplošně podsklepený. Budova je založena na základových pasech z prostého betonu a nosné zdivo je tvořeno keramickými tvárnicemi. Budova je zateplena kontaktním zateplovacím systémem. Vodorovné stropní konstrukce jsou monolitické železobetonové desky. Střecha je řešena z části jako jednoplášťová a z druhé části jako střecha pultová. Ve sklepním podlaží jsou umístěny zejména skladové prostory, technická místnost a společenská místnost. V prvním nadzemním podlaží se nachází čtyři byty, kde jeden z nich je řešen jako bezbariérový. Ve zbylých podlažích se nachází dalších 8 bytů, které po součtu s těmi z prvního podlaží tvoří 12 bytových jednotek. Před budovou se nachází rozlehlé parkoviště o velkém počtu parkovacích míst.
The assignment of the bachelor's thesis is the elaboration of project documentation for a building permit. The apartment building is located on a slightly sloping terrain. The building consists of four floors and has a basement. The building is based on foundation strips made of plain concrete and the load-bearing masonry is made of ceramic blocks. The building is insulated with a contact insulation system. Horizontal ceiling structures are monolithic reinforced concrete slabs. The roof is designed partly as a single skin and partly as a counter roof. In the basement floor there are mainly storage rooms, utility room and lounge. On the first floor there are four apartments, one of which is designed as a barrier-free. In the remaining floors there are another 8 flats, which after the sum of those from the first floor form 12 flats. In front of the building there is a large parking lot with a large number of parking spaces.
Description
Citation
VECHETA, J. Bytový dům u Placu [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta stavební. 2020.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Pozemní stavby
Comittee
prof. Ing. Jitka Mohelníková, Ph.D. - předseda, Ing. Tomáš Petříček, Ph.D. - místopředseda, Ing. Tereza Rochlová - tajemník, Ing. Ondřej Pilný - tajemník, Ing. Ing. Petr Kacálek, Ph.D. - člen, Ing. František Vlach, Ph.D. - člen, Ing. arch. Luboš Eliáš - člen, Ing. Lukáš Pobořil - člen,
Date of acceptance
2020-06-23
Defence
Začátek obhajoby - 23. 06. 2020 14:18 Student si připravil prezentaci své bakalářské závěrečné práce v programu PowerPoint. Součástí prezentace byla lokalizace objektu, základní popis a údaje o objektu, dispoziční řešení 1.NP, dispoziční řešení 1.S, dispoziční řešení 2.NP, dispoziční řešení 3.NP a 4.NP, konstrukční řešení a architektonické řešení. Student si připravil odpovědi v reakci na otázky oponenta, které zahrnul do prezentace. Otázky komise: 1) Byla řešena akustika z hlediska zasekávání prostupů do nosných a mezibytových stěn? Jsou rozvody vhodně zapracovány pomocí zasekání? 2) Jakým způsobem jsou eliminovány tepelné mosty v místech krovů u ukončení šikmé střechy? Konec obhajoby - 23. 06. 2020 14:35 Hodnocení: B Student s velmi dobrým přehledem zaujímal odborná stanoviska ke všem připomínkám oponenta a velmi dobře reagoval i na všechny otázky členů komise, které byly k obhajované práci položeny.
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO