Rodinný dům s provozovnou - Dvůr Králové nad Labem

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
C
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta stavební
Abstract
Předmětem této bakalářské práce je návrh a zhotovení projektové dokumentace pro rodinný dům s provozovnou, který je situován mezi obcemi Dvůr Králové nad Labem a Verdek. Budova je navržena jako samostatně stojící dvoupodlažní objekt, která má jedno podzemní a jedno nadzemní podlaží. Rodinný dům je navržen pro čtyřčlennou rodinu a jednoho externího pracovníka. V domě je navržena provozovna – architektonický a výtvarný ateliér. Příjezd a hlavní vstup do objektu je ze severní strany, kde se nachází i garáž. Obytná část je orientována především na jih. Konstrukční systém budovy je navržen ze systému Porotherm. Svislé zdivo je z keramických tvárnic Porotherm a ze ztraceného bednění BEST (část 1.S). Vodorovné konstrukce jsou navrženy ze železobetonu. Střechy nad 1.NP i 1.S jsou navrženy jako nepochozí, jednoplášťové, ploché střechy. Stavba je založena na základových železobetonových pasech.
The subject of this bachelor thesis is the design and execution of project documentation for a family house with architectural planto or art studio, which is situated between cities Dvůr Králové nad Labem and Verdek. Building is designed as a detached two-storey building with one underground and one above-ground storey. House is designed for a family of four and one external worker. Road to the building and main entrance to the building is from the north, where is also a garage. The residential part is oriented mainly to the south. The building construction system is designed from the Porotherm system. Vertical masonry is made of ceramic blocks Porotherm and from concrete blocks BEST (part 1.S). Horizontal structures are made of reinforced concrete. All the roofs are single-skinned and flat roofs. The building is based on reinforced concrete foundation strips.
Description
Citation
VÝBORNÝ, V. Rodinný dům s provozovnou - Dvůr Králové nad Labem [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta stavební. 2020.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Pozemní stavby
Comittee
doc. Ing. Karel Šuhajda, Ph.D. - předseda, Ing. František Vajkay, Ph.D. - místopředseda, Ing. Bc. Aneta Aya Hnízdilová - tajemník, Ing. Jan Vystrčil - tajemník, Ing. arch. Ivana Utíkalová - člen, Ing. Petr Jelínek, Ph.D. - člen, Ing. Jan Müller, Ph.D. - člen, Ing. Bohuslav Brukner - člen,
Date of acceptance
2020-06-24
Defence
- představení lokality - přiblížení situace, architektonické řešení, orientace ke světovým stranám - konstrukční řešení - základy, obvodové zdivo, stropní konstrukce, střechy, schodiště - využité HS portálu - vizualizace otázky oponenta - koordinační situace - podklady k vypracování, výškové poměry - PT, UT - 0,000 přiřazení nadmořské výšky, chybně určeno - výkresy situací dle vyhlášky - výška řezu schodiště v výkresech v půdorysu - chybně zakresleno - žebřík na ploché střechy (v exteriéru)
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO