Nízkopodlažní bytový dům

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
C
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta stavební
Abstract
Bakalářská práce se zabývá návrhem novostavby nízkopodlažního bytového domu v Prostějově. Jedná se o zpracování části projektové dokumentace pro provádění stavby. Bytový dům má 3 nadzemní podlaží a je částečně podsklepen. V podzemním podlaží se nachází domovní vybavení. V nadzemních podlažích se nachází domovní vybavení, komunikační a obytné prostory. V každém nadzemním podlaží se vyskytují 3 bytové jednotky, celkově se v budově tedy nachází 9 bytových jednotek. Svislý nosný systém budovy v podzemních podlažích tvoří tvarovky ztraceného bednění, a v nadzemních podlažích zdivo Porotherm. Vodorovnou nosnou konstrukcí budovy jsou monolitické železobetonové stropy. Objekt je zastřešen plochou jednoplášťovou střechou s asfaltovými pásy. Jedná se o návrh budovy s téměř nulovou spotřebou energie.
This bachelor’s thesis discusses design of a low-floor apartment house in city of Prostějov. It is an elaboration of its blueprints for construction realization. Apartment house consists of three (above-ground) floors with partial basement that provides home hardware. Upper floors provide home hardware aswell as communication and living equipment. On every floor there are three dwelling units, that make total of 9 units in the house. Vertical structural system of the building in its basement forms permanent formwork and in the upper floors the loadbearing masonry is made of Porotherm. Horizontal structural system is provided from cast-in-place reinforced concrete ceilings. The construction is cieled by a warm flat roof with asphalt roofing. The apartment house is considered as a Nearly zero-energy building.
Description
Citation
WEINLICH, P. Nízkopodlažní bytový dům [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta stavební. 2020.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Pozemní stavby
Comittee
doc. Ing. Jan Pěnčík, Ph.D. - předseda, Ing. David Bečkovský, Ph.D. - místopředseda, Ing. arch. Veronika Vacenovská - tajemník, Ing. Ondřej Nespěšný - tajemník, Ing. Roman Brzoň, Ph.D. - člen, Ing. Markéta Sedláková, Ph.D. - člen, Ing. Eva Fajkusová - člen,
Date of acceptance
2020-06-23
Defence
Student představil svou bakalářskou práci pomocí powerpointové prezentace, představil umístěné objektu, konstrukční, materiálové a dispoziční řešení objektu. Dále student reagoval na dotazy oponenta: -koordinační situace - odvod dešťových vod - co zde chybí a jak má být řešeno? -odvod dešťové vody z retenční nádrže po jejím naplnění? -na jaký objem vody je navržena retenční nádrž? -z jakého důvodu je navržena ve skladbě S12 souvrství HI pásů? -skladby podlahy S19 - je zde nutná TI? -1NP je řešeno bezbariérově - z jakého důvodu nebylo uvažováno s bezbariérovým bytem? -z jakého důvodu je navržena kari síť ve dvou vrstvách? -chybí údaje o rostlé zemině, předepsané hutnění nasypané zeminy, po jakých vrstvách,... ? Student se snažil vcelku velmi dobře reagovat na připomínky oponenta a zdůvodňovat svoje navrhovaná řešení, rovněž na většinu otázek členů komise k předložené práci reagoval velmi dobře.
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO