Rodinný dům ve svahu

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
B
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta stavební
Abstract
Předmětem této bakalářské práce je zhotovení projektové dokumentace pro rodinný dům ve svahu. Stavba se nachází v obci Vnorovy na pozemku parcelního čísla 1382. Rodinný dům je navržen jako dvoupodlažní pro čtyřčlennou rodinu. Objekt má jedno podzemní a jedno nadzemní patro. Je založen na základových pasech a je opatřen kontaktním zateplením Konstrukční systém suterénní části je ze ztraceného bednění DEK, strop je z Filigránových stropních desek. Konstrukční systém nadzemní části je tvořen keramickými tvarovkami HELUZ, strop tvoří opět Filigránové stropní desky. Střecha je plochá jednoplášťová. Hlavní vstup je v 1.NP do zádveří.
The subject of this bachelor's thesis is the elaboration of project documentation for a level-split family house. The building is located in the village Vnorovy on the plot with number 1382. The family house is designed as a two-storey for a family of four. The building has one underground and one above-ground floor. It is based on foundation strips and is equipped with a contact thermal insulation system. The construction system of the basement parts is made of lost formwork DEK, the ceiling is made of Filigree ceiling slabs. The construction system of the above-ground parts is made of HELUZ ceramic fittings, the ceiling is again made of Filigree ceiling slabs. The roof is flat. The main entrance is situated on the 1st floor to the vestibule.
Description
Citation
ZACHAR, D. Rodinný dům ve svahu [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta stavební. 2020.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Pozemní stavby
Comittee
doc. Ing. Jan Pěnčík, Ph.D. - předseda, Ing. Markéta Sedláková, Ph.D. - místopředseda, Ing. arch. Veronika Vacenovská - tajemník, Ing. Ondřej Nespěšný - tajemník, Ing. Roman Brzoň, Ph.D. - člen, Ing. Eva Fajkusová - člen, Ing. David Bečkovský, Ph.D. - člen, Ing. Lukáš Daněk, Ph.D. - člen,
Date of acceptance
2020-06-24
Defence
Student představil svou bakalářskou práci pomocí powerpointové prezentace. Představil umístění stavby na pozemku, dispoziční řešení, materiálové a konstrukční řešení. Dále student v rámci své prezentace odpovídal na dotazy oponenta: - hydroizolace spodní stavby ve výkrese svislého řezu B-B´ je přetažená i přes základové pasy - vysvětlete a objasněte zmíněný případ - jaká je odstupová vzdálenost objektu od hranice parcely v místech vytyčovacích bodů 5 a 6? Nebudou v některých místech výkopové práce přesahovat hranice parcely? - jaké jsou zásady pro navrhování svahovaných výkopů? - dešťové svody skrze objekt - lze řešit jinak umístění tohoto svodu? - uveďte postup při výpočtu potřebné plochy pro vsakování dešťových vod - umístění okna nad mezipodestou - splňuje opěrná zeď prostoru před vstupem do kuchyně požadované výšky pro zabránění pádu z výšky? - jaké jsou požadavky normy ČSN73 0601? - talířové hmoždinky s ocelovými trny - nebudou se prokreslovat na fasádě? - ze situačního výkresu PBŘ není zřetelné kudy vede hranice parcely a zda tedy PNP od garážových vrat v místě přesahu přes hranici plotu nepřesahuje do sousední parcely Student s velmi dobrým přehledem zaujímal odborná stanoviska ke všem připomínkám oponenta a velmi dobře reagoval i na všechny otázky členů komise, které byly k obhajované práci položeny.
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO