Zaměření skutečného provedení stavby dálnice

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
E
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta stavební
Abstract
Cílem této bakalářské práce je zaměření skutečného provedení stavby dálnice, tedy polohopisu a výškopisu, s následným zpracováním do formy účelové mapy. Výsledná mapa je vyhotovená v měřítku 1:500, v 3. třídě přesnosti podle ČSN 01 3410 a je připojená do závazných referenčních systémů S-JTSK a Bpv.
The aim of this bachelor thesis is to survey the actual state of highway, particularly its planimetry and hypsography with its subsequent processing into a thematical map. The map is carried out scale 1:500, in the 3rd accuracy class according to ČSN 01 3410 and is connected to obligatory reference systems S-JTSK and Bpv.
Description
Citation
JELÍNKOVÁ, H. Zaměření skutečného provedení stavby dálnice [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta stavební. 2020.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Geodézie, kartografie a geoinformatika
Comittee
Ing. Jiří Vondrák, Ph.D. - předseda, Ing. Dr. Pavel Špaček, Ph.D. - místopředseda, Ing. Miroslava Kubíčková - tajemník, Ing. Miroslava Kubíčková - člen, Ing. Marek Hořejš - člen, Ing. Josef Podstavek, Ph.D, - člen, Ing. Alena Berková - člen, Ing. Petr Kalvoda, Ph.D. - člen,
Date of acceptance
2020-06-26
Defence
Studentka velmi dobře odprezentovala svoji bakalářskou práci. Vysvětlila jednoznačně postup a její vlastní odvedenou práci v rámci firmy, pro kterou tuto akci zpracovávala. Ing. Vondrák přečetl posudek vedoucího Ing. Kratochvíl přečetl posudek oponenta: Připomínky: 1. str11: technologie BIM a souvislost s daným tématem?: studentka uvedla článek, ze kterého čerpala 2. 4.1.GNSS systémy: celá technologie GNSS je spravována ministerstvem obrany: studentka vysvětlila rozdíl GNSS a GPS správně, oponent akceptoval 3. Metoda RTK na jakou referenční sít se připojila? studentka objasnila, že se připojila na RTI Trimble VRS Now - bylo uvedeno v příloze 4. tabulka kódováni - nedopatřením nebyla součástí BP 5. kap.5.pomocná vytyčovací sít: byly vytyčeny pomocné měřické body 5001-5006, které navazují na vytyčovací sít dálníce - špatna formulace 6. studentka objasnila datum měření 7. nebyly měřeny IB mezi stanovisky, na každém stanovisku byly tři orientace a tím byla síť dostatečně provázána - nebylo provedeno měření na IB. 8. kontrolní soubor podrobných bodů byly zaměřeny jednou: - odpověděla, že uznává chybu 9. 0 družic při měření: pouze chyba tisku do pdf Dále ing. Kratochvíl komentoval nekvality výsledné mapy - zejména v jeho tiskové podobě. Studentka uznala, že s výškovými kotami je výkres nepřehledný. Ing. Hořejš objasnil že pro ŘSD se standartně netiskne, tudíž tisková podoba byla pouze pro účely BP a předloha na to není nachystaná. Dále se ptá na na přesnosti nivelety - které jsou dle předpisu ŘSD do 10mm a které prokazatelně studentka v rámci zakázky dodržela. Ve své práci následně prováděla další testování přesnosti s horší přesností. Přesnost díla je ale dodržena. Ing. Kalvoda doplnil, že přesnost je třeba testovat na profilech. Ing. Berková: komentovala tiskový výstup a označení IB, hektometrický křížek, šrafy - studentka použila firemní předlohu a dále již neupravovala V legendě jsou různé znaky: - omyl In. Kubíčková: proč se zmenšil rozsah skutečného zaměření - po dohodě s vedoucím práce. Ing. Kalvoda: komentuje nekvalitu výstupů
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO