Tvorba účelové mapy části údolí potoka Lubě (k. ú. Malhostovice)

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
E
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta stavební
Abstract
Cílem této bakalářské práce bylo vyhotovení účelové mapy v měřítku 1:500. Jako lokalita nám bylo zadáno údolí potoka Lubě. Pro podrobné mapování byla použita metoda tachymetrie. Provedené měření bylo připojeno do závazných referenčních systémů S-JTSK a Bpv. Po vypočítání souřadnic podrobných bodů byl vytvořen polohopis a data byla převedena do trojúhelníkové sítě DMT pro znázornění výškopisu. Veškeré práce byly realizované v souladu s normami ČSN 01 3410 a ČSN 01 3411.
The aim of this bachelor's thesis was to make a purpose map at a scale of 1: 500. The locality of the Luba brook was given as a locality for mapping. The tachymetry method was used for detailed mapping. The performed measurement was connected to the binding reference systems S-JTSK and Bpv. After calculating the coordinates of the detailed points, a topography was created and the data were transferred to a DMT triangular network to represent the elevation. All work was carried out in accordance with standards ČSN 01 3410 and ČSN 01 3411.
Description
Citation
VESELÝ, M. Tvorba účelové mapy části údolí potoka Lubě (k. ú. Malhostovice) [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta stavební. 2020.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Geodézie, kartografie a geoinformatika
Comittee
doc. Ing. Jiří Bureš, Ph.D. - předseda, Ing. Michal Kuruc, Ph.D. - místopředseda, Ing. Richard Kratochvíl - tajemník, Ing. Tomáš Kodýtek - člen, Ing. Jiří Sláma - člen, Ing. Miroslav Matějík, Ph.D. - člen, Ing. Jan Králík, Ph.D. - člen, Ing. Richard Kratochvíl - člen,
Date of acceptance
2020-06-26
Defence
Student představil svou práci v prezentaci. Byly přečteny posudky práce. Student odpověděl na dotazy v posudcích. Ing. Kodýtek se dotazoval na způsob vedení náčrtu a kódování. Student odpověděl, že bylo při měření kódováno. Ing. Sláma připomínkoval obecnost psaní práce. A absenci výsledků. Ing. Kuruc se zeptal proč je na některých stanoviscích měřena pouze jedna orientace. Student to vysvětlil tak, že si myslel, že vypuštěný bod má špatně určené souřadnice. Doc. Bureš připomínkoval nízkou úroveň technických výstupů.
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO