Model suterénu budovy v programu Revit

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
A
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta stavební
Abstract
Cílem mé bakalářské práce bylo vytvořit model suterénu panelového domu v programu Revit Architecture. V teoretické části bylo úkolem vyhotovit vybrané kapitoly metodického návodu. V práci jsou zejména zmíněny kapitoly týkající se orientace v prostředí, přípravnými pracemi pro modelování, tvorby stěn, základů a grafických výstupů. Nastíněna je práce s mračnem bodů. Popsáno je i řešení nesrovnalostí mezi podklady zjištěných při tvorbě bakalářské práce.
The aim of my bachelor thesis is to make a model of basement of a slab block in software Revit Architecture. In the theoretical part of my thesis my aim was to make out chapters of methodical manual. The thesis mainly mentions chapters concerning how to use the work environment, preparatory work for modelling, creation of walls, building foundations and graphical outputs. Work with point cloud is outlined in the thesis as well. Solution of discrepancies between bases which was found out during work is also described.
Description
Citation
VYSTAVĚL, O. Model suterénu budovy v programu Revit [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta stavební. 2020.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Geodézie, kartografie a geoinformatika
Comittee
Ing. Radim Kratochvíl, Ph.D. - předseda, Ing. Stanislav Kutálek, CSc. - místopředseda, Ing. Tomáš Volařík, Ph.D. - tajemník, Ing. Ladislav Bárta, Ph.D. - člen, Ing. Milan Kuruc - člen, Ing. Karel Svoboda - člen, Ing. Tomáš Volařík, Ph.D. - člen, Ing. Pavla Andělová - člen,
Date of acceptance
2020-06-26
Defence
Student představil svou práci, uvedl komisi do problematiky BIM. Uvedl použité podklady a program. Program Revit představil blíže, stejně tak import mračna bodů a různé problematiky tvorby BIM. Nakonec představil výsledky. Komise byla seznámena s posudky. Ing. Bárta se přiklonil k hodnocení oponenta, že by bylo vhodné rozšířit úvod a rešerši aktuálních prací. Dále konstatoval, že by mohl být více prezentován výsledek BIM. Ing. Kutálek komentoval problematiku nenavazujících panelů, jak to student řešil. Student reagoval. Ing. Svoboda se ptal na obsah výsledné databáze. Student projevil podrobnou znalost.
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO