Rodinný dům ve svahu

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
A
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta stavební
Abstract
Cílem bakalářské práce je zpracování projektové dokumentace návrhu rodinného domu umístěného na velmi svažitý pozemek v obci Lubná. Objekt je navržen jako samostatně stojící. Objekt má jedno nadzemní a jedno podzemní podlaží. Konstrukční systém objektu je zděný, nosné stěny v kontaktu s terénem jsou ze ztraceného bednění, založený na základových pasech, stropy jsou železobetonové monolitické, střecha objektu je pultová s plechovou krytinou, nosná konstrukce střechy je tvořena dřevěnými vazníky. Objekt je zateplen kontaktním zateplovacím systémem ETICS. V 1 NP se nachází garáž pro dvě auta, vstup do objektu, pracovna a klidová zóna, která je tvořená dvěma pokoji, ložnicí a hygienickým zázemím. Klidová zóna a pracovna jsou napojeny na terasu. V suterénu se nachází obývací pokoj s kuchyňským koutem, posilovna s hygienickým zázemím, technická místnost a WC. Obývací pokoj a Posilovna jsou funkčně napojeny na venkovní terasy.
The goal of the Bachelor thesis is the elaboration of project documentation of the design of a family house located on higly sloped land in village Lubná. Object is designed as detached house. Object has one above and one underground floor. Construction system of the building is brick. Bearing walls are in contact with the terrain and made of the permanent formwork together based on foundation pads and strips. The ceiling are monoliths of reinforced concrete. The building's roof is a countertop with sheet metal roofing. The supporting structure of the roof consists of wooden trusses. The object is insulated by contact thermal insulating system ETICS. There are garage for two cars, entrance to the object, office and private zone on above the ground floor. The priate zone is consisting of two rooms, bedroom and bathroom. Together with the office, the chill zone is connected to the terrace. In the basement, there are living room with kitchenette, gym with bathroom, utility room and restroom. The living room and gym are functionally connected to outdoor terraces.
Description
Citation
MADEJEWSKÝ, R. Rodinný dům ve svahu [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta stavební. 2020.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Pozemní stavby
Comittee
doc. Ing. Jan Pěnčík, Ph.D. - předseda, Ing. David Bečkovský, Ph.D. - místopředseda, Ing. arch. Veronika Vacenovská - tajemník, Ing. Ondřej Nespěšný - tajemník, Ing. Roman Brzoň, Ph.D. - člen, Ing. Markéta Sedláková, Ph.D. - člen, Ing. Eva Fajkusová - člen,
Date of acceptance
2020-06-23
Defence
Student představil svou bakalářskou práci pomocí powerpointové prezentace, představil umístění objektu, konstrukční, materiálové a dispoziční řešení objektu. Dále student reagoval na dotazy oponenta: - Odvětrání WC v místnosti 002, jak řešíte? - Jaké jsou obecné zásady při návrhu rozměrů základů? - Uveďte výpočty pro odvětrání střechy, měly by být uvedeny na výkrese včetně typů zvolené mřížky a její perforace. - Uveďte rozdíl mezi spádováním z betonu a ze spádovacích klínů. - Zdůvodněte, proč jste se rozhodl navrhnout drenáž. Kde je vhodné ji použít? Student s dokonalým přehledem zaujímal odborná stanoviska ke všem připomínkám oponenta a výborně reagoval i na všechny otázky členů komise, které byly k obhajované práci položeny.
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO